Dentiss Logo

İngiltere’de Çalışmak İsteyen Diş Hekimlerine Güzel Haber

Türkiye’de eğitimini tamamlamış bir diş hekiminin Birleşik Krallık’ta mesleğini icra edebilmesi için Overseas Registration Exam (ORE) adlı 2 aşamalı sınavı vermesi gerekiyor. Adayları bu sınava hazırlayan bir yıllık Master programı, yeni öğrencilerini Ocak, Mayıs ve Eylül aylarında kabul edecek. Ekim ayı sonuna kadar diş hekimleri için Master programı yüzde 46, tıp hekimleri için Master programı yüzde 30 indirimli!
18.10.2023       18.18.17

İngiltere’de diş hekimi olarak çalışmayı hedefleyen pek çok kişi, konu hakkındaki gelişmeleri ve değişen yasal prosedürleri VESTA & Knightsbridge Academy’den takip ediyor. Daha önce sınavsız bir şekilde dental terapistlik yapmaya imkân veren yasalar 8 Mart 2023 tarihinde değişti. Bu imkân artık bulunmadığı için mesleğini İngiltere’de sürdürmek isteyen diş hekimlerinin Overseas Registration Exam (ORE) sınavlarını başarı ile geçmesi gerekiyor.

Bu sınava hazırlık için en güvenli seçeneklerden biri, MSc in Advanced General Dental Practice (AGDP) programına katılmak. Bu eğitim, College of Medicine & Dentistry (CoMD) tarafından sunulan bir Master programı. Bir yıl süren bu AGDP programı, yüz yüze Birmingham/İngiltere’de gerçekleştiriliyor.

ORE Sınavlarında Başarı Şart

ORE sınavları, Part 1 ve Part 2 olarak toplamda 6 gün sürüyor ve teorik ve pratik olarak diş hekimlerinin yeterliliklerini ölçüyor. Bu hayat değiştiren sınavlar için yoğun bir eğitim gerekmekte. Master düzeyindeki AGDP eğitim programı, İngiltere'de “Level 7” düzeyinde diploma sağlıyor. Eğitim, diş hekimlerini bu sınavlara hazırlarken aynı zamanda İngiltere’de bir diş hekiminin bilmesi gereken yasal sorumlulukları ve İngiltere’ye özel yaklaşımları da katılımcılara aktarıyor.

Master yapıyor olmak, dil şartını ortadan kaldırmıyor. IELTS Akademik test ortalamasının minimum 6.0 puan ve her bir kategori (reading, writing vb.) için ise minimum 5.5 puan gerekiyor. ORE sınavına girerken IELTS 7.0 puanınız olmalı.

CoMD İstihdam ve Yerleştirme Programı

Master eğitimi boyunca resmi olarak haftada 20 saat çalışma izni olması katılımcılar için önemli bir avantaj. Master öğrencileri, eğitimin sağladığı fırsatla “Trainee Dental Nurse” olarak çalışma hakkına sahip. Master bittikten sonra da Birleşik Krallık’ta 2 yıl boyunca tam zamanlı çalışma izniniz oluyor.

CoMD, ayrıca kardeş şirketi olan Healthcare Talent ile birlikte katılımcılara hem eğitim masrafını azaltacak hem de çalışma hayatına geçişi hızlandıracak bir imkân sunmakta. Kayıt olurken dileyenler bu seçeneği değerlendirebilir. Bu seçenekle, eğitim ücretinin yüzde 28’i desteklenmiş oluyor.

Kimler Katılabilir?

The College of Medicine and Dentistry (CoMD) tarafından verilen bir yıllık Master programına, Türkiye dahil 14 ülkede College of Medicine and Dentistry’nin yasal temsilcisi olan Knightsbridge Academy ile katılmak mümkün.

Tam zamanlı ve yüz yüze yapılan bu eğitim 12 ay sürüyor. Katılım ücreti 37 bin 500 GBP (İngiliz Sterlini) olan eğitimin başlangıç dönemleri, Ocak, Mayıs ve Eylül ayları.

ORE sınavlarını geçtiğiniz taktirde CoMD’un anlaşmalı olduğu klinik zincirlerinde çalışmayı kabul ederseniz; eğitim ücretinizin yüzde 28’lik bölümü, eğitim desteği olarak klinik zincirleri tarafından karşılanıyor. Böylece, 37 bin 500 yerine 27 bin GBP ödüyorsunuz.

Programa kabul şartları ise aşağıdaki gibidir.

  • Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak,
  • İngilizce yeterlilik,
  • Profesyonel mesleki sigorta (okul tarafından karşılanmaktadır),
  • Klinik pratiği yapabileceğini gösteren sağlık raporu,
  • Sabıka kaydı,
  • Oda veya düzenleyici kuruluştan referans mektubu.

Ocak 2024 Dönemi için Kayıtlar, 31 Ekim’e Kadar Yüzde 46 İndirimli!

İngiltere’de kariyer hedefleyen diş hekimleri, Ekim ayı sonuna kadar kampanyalı fiyatlardan yararlanabilir. Ocak 2024’te başlayacak Master programı için kayıt ücreti, 31 Ekim’e kadar yüzde 46 indirimli. Programa katılım için 1000 GBP peşinat ödeyerek yerinizi ayırtabilir, 37 bin 500 GBP yerine 19 bin 950 GBP’den kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

Tıp Hekimleri için Master, Yüzde 30 İndirimli!

Eşiniz ya da en yakın arkadaşınız bir tıp hekimiyse bu kısım da ilginizi çekecek. Tıp hekimlerinin İngiltere’de mesleklerini sürdürebilmesi için PLAB1 ve PLAB2 sınavlarını başarıyla vermeleri gerekiyor. Bu sınavlara hazırlık için CoMD’un yine 12 ay süren bir Master programı var. Advanced General Medical Practice Masters Programme (AGMP MSc) için başlangıç tarihleri de Eylül ve Ocak ayları. Fiyatı 28 bin 500 GBP (İngiliz Sterlini) olan bu eğitime 31 Ekim’e kadar kayıt olanlar yüzde 30 indirimle 19 bin 950 GBP ödüyor. Başvuru için 1000 GBP peşinat ile yer ayırtmak yeterli. Program hakkındaki bilgiler, bu linkten incelenebilir.

Tüm Detaylar için İletişim

Elif Taman Yazıcı
+90 555 975 55 43
[email protected]


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.