Eğitimle Sağlıklı Gelecek Projesi ile Öğrenciler Daha Bilinçli

Genç nesillerin sağlık bilincini artırmak amacıyla hayata geçen Eğitimle Sağlıklı Gelecek projesinde ilk dönem tamamlandı. Roche Diagnostik Türkiye ve Türk Eğitim Derneği (TED) işbirliğiyle gerçekleşen projede, öğrencilerin en yararlı bulduğu eğitimler arasında “İlk Yardım Farkındalığı”, “Ağız ve Diş Sağlığı” ve “Sınav Kaygısı ile Başa Çıkma” ilk sıralarda yer aldı.
Eğitimle Sağlıklı Gelecek Projesi ile Öğrenciler Daha Bilinçli Eğitimle Sağlıklı Gelecek Projesi ile Öğrenciler Daha Bilinçli
Eğitimle Sağlıklı Gelecek Projesi ile Öğrenciler Daha Bilinçli

Genç nesillerin sağlık bilincini artırmak amacıyla, Roche Diagnostik Türkiye ve Türk Eğitim Derneği (TED) işbirliğiyle Kasım 2020'de hayata geçen Eğitimle Sağlıklı Gelecek projesinde ilk dönem tamamlandı. Proje kapsamında, 2020-2021 döneminde gerçekleştirilen eğitimler ve etkinliklerin değerlendirilmesi adına öğrencilere ve velilere final değerlendirme anketi uygulandı. Yapılan değerlendirmeye göre öğrencilerin yüzde 98'inin sağlık konusunda daha bilinçli olduğu görüldü.

Roche Diagnostik Türkiye ve Türk Eğitim Derneği işbirliği ile hayata geçirilen “Eğitimle Sağlıklı Gelecek” projesinde; öğrencilerin psikososyal gelişimlerine ve sağlık bilinç düzeylerine katkı sağlayan eğitimler verilerek gençlerin ve velilerin çevrelerini olumlu yönde etkileyecek davranışlar geliştirmesi hedeflendi. Devlet okulunda okuyan ve Türk Eğitim Derneği'nin Tam Destek Bursundan yararlanan lise öğrencileri ve aileleri için tasarlanan projenin 2020-2021 döneminin tamamlanmasının ardından, eğitimlerin etkinliğini ölçmek amacıyla öğrencilere ve velilere final değerlendirme anketi uygulandı. Ankete Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Malatya ve Kayseri devlet okullarında öğrenimlerini sürdüren, yüzde 54'ü kız, yüzde 46'sı erkek olmak üzere yaklaşık 200 öğrenci ile çoğunluğu 40-45 yaş aralığındaki 81 veli katıldı.
{reklam}
18 Farklı Eğitim ve Bir Söyleşi

Reklam

2020-2021 dönemi boyunca proje kapsamında öğrenciler için 18 farklı eğitim ve bir söyleşi etkinliği düzenlendi. Etkinliklere yaklaşık 600 öğrenci katılım gösterdi. Eğitimlerin genel beklenti düzeyini karşılama oranı yüzde 86 olarak tespit edilirken, eğitimler sonrasında öğrencilerin yüzde 98'inin sağlık konusunda daha bilinçli olduğu görüldü.

Öğrencilerin katıldıkları eğitimler arasında en yararlı buldukları eğitimler “İlk Yardım Farkındalığı”, “Ağız ve Diş Sağlığı” “Sınav Kaygısı ile Başa Çıkma” olurken; bunları “Sporun Sağlıklı Birey Gelişimindeki Önemi” “Sosyal Zekâ ve Networking”, “İnternet Kullanımında Etik” ve “Kariyer Gelişimi” eğitimleri takip etti.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir