19. Uluslararası GREATIST Kongre ve Fuarı, 13-15 Ekim 2023 tarihlerinde, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından konuklarını İstanbul’da ağırlayacak. Kongrenin Başkanlığını, akademik kariyerini İsviçre Bern Üniversitesi’nde sürdüren Prof. Dr. Burak Yılmaz üstleniyor. Dijital dental teknolojiler ve bilimsel gelişmelerin sunulacağı kongre, diş hekimliğinin geleceğini şekillendiren yeniliklere ilgi duyan hekimler için kaçırılmaması gereken bir organizasyon.
GREATIST Düzenleme Komitesi, özenle hazırlanan kongre programında çeşitliliğe odaklanıyor. Katılımcı diş hekimleri kongrede, geleceği şekillendirecek yeniliklerin yanı sıra endodontiden proteze, periodontolojiden estetik diş hekimliğine farklı başlıklarda değerli konuşmacıların sunumlarını bulacak. Ana kongre salonundaki sunumların yanı sıra workshop ve kurslar ise katılımcılara, yenilikleri uygulama imkânı verecek. Prof. Dr. Burak Yılmaz’a çalışmalarını ve yeni kongrenin hazırlıklarını sorduk.
İsviçre’de sürdürdüğünüz çalışmalardan bahseder misiniz?
2020 Eylül ayından beri Bern Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Dijital Dental Teknolojiler Araştırma Laboratuvarı’nın kurucusu ve yöneticisiyim. Protetik, restoratif ve implant diş hekimliği ağırlıklı olmak üzere çalışma arkadaşlarım ve araştırmacılar ile bilimsel çalışmalar yürütmekte ve yönetmekteyim. Dijital iş akışının cerrahi ve protetik bölümlerine odaklandığımız yeni nesil dental materyaller ve implant uygulamaları çerçevesinde, temel amacını dijital iş akışının doğruluğu ve etkinliğini artırmak üzerine kurduğumuz çalışmalarımız devam etmektedir.
19. Uluslararası GREATIST Kongresi’nin Kongre Başkanı olarak, öncelikle tebrik ederiz. Ekim ayında gerçekleşecek kongre için meslektaşlarınıza neler söylemek istersiniz?
Hekimlerimize farklı konularda eğitim imkânı sağlayan bu büyük organizasyonun parçası olmaktan oldukça mutluyum. Tüm hekimlerimizi son yıllarda diş hekimliğinin olmazsa olmazı haline gelen dijital diş hekimliği alt başlıklarını, yetkin konuşmacılarla beraberce işleyeceğimiz, tartışacağımız, birbirimizden öğrenme imkânı bulacağımız kongremize davet etmekten mutluluk duyuyorum. Buluşacağımız, diş hekimliği yenilikleri ile dolu günler için heyecanlanıyorum.
Katılımcılar kongrede nasıl bir içerik ile karşılaşacak? Dijital dental teknolojiler ve bilimsel yeniliklerin sunulacağı bir kongre diyebilir miyiz?
Dijital diş hekimliği özellikle son 10 yılda oldukça gelişen yazılım, donanım, materyal ve ekipman ile teşhis ve görüntülemeden tedavi planlamasına, cerrahi, periodontal yaklaşımlardan restoratif, protetik ve ortodontik tedaviye, her alanda iş akışını etkinleştirebilme ve doğruluğu artırabilme potansiyeline sahip diyebiliriz. Biz de yetkin konuşmacılar, sunumlar ve kurslar ile her alt başlık üzerine eğilerek, hekimlerimizin kliniklerinde uygulayabilecekleri bilgileri sunacak bir program hazırlığındayız.
İstanbul gibi dünyanın en güzel şehirlerinden birinde gerçekleştireceğimiz, ileri seviye eğitimleri katılımcılar ile buluşturma konusunda simgeleşmiş kongremizde, tüm hekimlerimizi görebilmek dileğiyle.
Prof. Dr. Burak Yılmaz
1978 yılında Ankara’da doğan Prof. Dr. Burak Yılmaz, başkentte geçen ilk, orta ve lise öğrenimlerinin ardından 2000 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. 2002-2007 yılları arasında özel klinik sahibi olarak çalışırken, Ankara Üniversitesi’nde Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda doktora programını 2007’de tamamladı. Ohio Eyalet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi İmplant Kliniği’nde 1 yıl implant üstü protezlerle hasta tedavisi üzerine doktora sonrası çalışmaları yaptı. Aynı üniversitede 2009-2014 yıllarında yardımcı doçent, 2014-2019 döneminde doçent olarak çalışıp, 2019’da Profesör unvanı aldı. Prof. Dr. Burak Yılmaz, bu süreçte Ohio Eyalet Üniversitesi’nde Research Internship in Restorative, Prosthetic and Implant Dentistry programının Kurucu Direktörlüğünü de yapmıştır. Prof. Dr. Yılmaz, 2020 Eylül ayından beri Bern Üniversitesi Dijital Diş Teknolojileri bölümünün Başkanlığını yürütmekte.
Protetik ve implant diş hekimliği üzerine 250’nin üzerinde yayınlanmış bilimsel çalışması olan profesör, Contemporary Fixed Prosthodontics kitabının implant bölümünün de eş yazarlığını yapmıştır. Saygın dergilerde editörlük ve hakemlik görevlerini üstlenen Prof. Dr. Burak Yılmaz, 2015-2020 yıllarında Carl O. Boucher Konferansı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sekreterliğini yapmış, 2019’dan bugüne Academy of Osseointegration Araştırma Başvuruları Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Başarılı bilim insanı, 2015’te Stazen Senior Araştırmacı ödülü almış, yöneticisi olduğu bilimsel çalışmalar, 2018 ve 2022’de American Academy of Fixed Prosthodontics Stanley Tylman Araştırma Ödülü’ne layık görülmüştür. Bern Üniversitesi’nde uzmanlık ve doktora öğrencilerine verilen derslerde direktörlük yapan Prof. Dr. Burak Yılmaz, evli ve bir çocuk babasıdır.