İngiltere Dental Kariyer Yolculuğu Toplantısı 21 Mayıs’ta

Mesleğini İngiltere’ye taşımak isteyen pek çok diş hekimi, gelişmeleri VESTA & Knightsbridge Academy’den takip ediyor. İlki 4 yıl kadar önce başlayan “Dental Kariyer Yolculuğu Programı” için yeni dönemin ilk toplantısı, 21 Mayıs’ta yapılacak. Online yapılacak toplantıda, güncel yasal prosedür ve tüm merak ettiklerinize yanıt bulabileceksiniz.
İngiltere Dental Kariyer Yolculuğu Toplantısı 21 Mayıs’ta İngiltere Dental Kariyer Yolculuğu Toplantısı 21 Mayıs’ta
İngiltere Dental Kariyer Yolculuğu Toplantısı 21 Mayıs’ta

VESTA & Knightsbridge Academy’nin “Dental Kariyer Yolculuğu Programı”, uzunca bir aradan sonra yeniden yapılacak. Mesleğini İngiltere’ye taşımak isteyen diş hekimleri için 4 yıl kadar önce başlatılan bu yolculuk, büyük bir ilgiyle karşılandı. Arada geçen zaman zarfında, kimi yasalar, yönetmelikler değişti ve yeni şartlar oluştu. Örneğin, önceden Türkiye'de eğitim almış bir diş hekimi, sınavsız olarak İngiltere'de “dental terapist” unvanı alarak çalışmaya başlayabiliyordu. Birçok diş hekimi, VESTA & Knightsbridge Academy programları üzerinden bu yola başvurarak, söz konusu fırsattan yararlandı. Ancak 2023'te yasa değişti ve bu kapı kapanmış oldu. Birleşik Krallık yasalarındaki değişimlere paralel olarak, Dental Kariyer Yolculuğu Programı kapsamındaki seçenekler de güncelleniyor. Bu çok dinamik bir süreç, yeni bir yasal altyapı oluşuyor ve farklı yönlerde evrilerek ilerliyor.

İngiltere’de Dental Kariyer… Peki Nasıl?

İngiltere’de diş hekimliği yapabilmek kulağa harika geliyor ancak yanıt bulmak isteyeceğiniz onlarca sorunuz olacak. İngiltere, bir diş hekimiİngiltere Dental Kariyer Yolculuğu Toplantısı 21 Mayıs’ta için gerçekten cazip mi ve gerçekten bir diş hekimi açığı var mı? Türkiye’de eğitim almış bir diş hekiminin UK’de çalışabilmesi için neler gerekli gibi sorular ilk akla gelenler.

Advertisement

Ne zaman vatandaş olabilirim? Kendi iş yerimi açabilir miyim? Eşimi/çocuklarımı götürebilir miyim? Ayrımcılıkla karşılaşır mıyım? Ne kadar kazanırım? Çocuğum İngiltere’de okulda zorlanır mı? Hangi sınavları geçmeliyim? Sınavlar ne kadar zor, başarı oranı nedir? Kaç kez hakkım var? Sınav ücretleri? Akademisyen olarak çalışabilir miyim? Uzmanlık denkliği almak için ne yapmalıyım? İngilizce dil şartı / seviyesi. İngilizce bir okuldan mezun oldum, gene de sınava girmeli miyim?

İngiltere’ye yerleşmek için denklik almak için gerekenler ya da denklik olmadan gitmenize imkan tanıyan Self Sponsorship Vizesi gibi konular da ilginizi çekebilir. Level 7 Estetisyenlik Sertifikası nedir? İngiltere'de dolgu botoks yapabilir miyim? Provisional Dentist nedir? Yeni yasa neler getiriyor, neler götürüyor? MSc in Advanced General Medical Practice (AGDP) kabul şartları. Avantajlar/dezavantajlar. ORE Hazırlık Kursları. Ve tabii ki parasal konular… Aklınızda ne varsa toplantıda sorabilir, bilmediğiniz alternatifleri öğrenebilirsiniz.

İlk Bilgilendirme Toplantı 21 Mayıs’ta

Konu hakkında güncel seçeneklerin sunulacağı, yeni dönemin ilk bilgilendirme toplantısı, 21 Mayıs 2024 Salı akşamı Türkiye saatiyle 20:00'de Zoom üzerinden yapılacak. Vestiyer Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Manav’ın konuşmacı olacağı toplantıda, en güncel bilgileri alabileceksiniz.

Sorulara doyurucu cevaplar verebilmek için ve sadece gerçekten ilgi duyan, İngiltere’de çalışma konusuyla ciddi olarak ilgilenen diş hekimlerinin katılmasını temin amacıyla, makul bir ücret belirlendi. Bu bedel, dental kariyer seçeneklerinden birine kayıt olduğunuzda içinden düşülüyor. Eğer İngiltere planından vazgeçerseniz aynı şekilde 2024 ya da 2025 yıllarındaki bir VESTA Akademi kursu ödemesinden de bu bedeli düşebilirsiniz. Amaç, İngiltere’de kariyer konusunda kararlı katılımcılar ile buluşmak.

Toplantı katılım ücreti 3.000 TL.’dir. Detaylı bilgi ve kayıt sayfasına www.drvesta.com sitesi üzerinden ulaşılabilir.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement