Türkiye Sağlık Vadisi Kuruluyor

Sağlık Vadisi kuruluşuna dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hayırlı olsun dileklerini paylaştı, yerelleşmenin hızlanıp dışa bağımlılığın azalacağı vurgusu yaptı.
Türkiye Sağlık Vadisi Kuruluyor Türkiye Sağlık Vadisi Kuruluyor
Türkiye Sağlık Vadisi Kuruluyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Sağlık Vadisi’nin kuruluşu hayırlı olsun dileklerini iletti. Bakan Koca, konu hakkında “Sağlık Vadisi’nin kuruluşu ile ilgili karar Resmî Gazete’de. Sağlık Vadisi projesinin hayata geçirilmesi konusundaki en ileri adım Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla atıldı. ‘Sağlık bilim ve teknolojileri alanında istikbalimiz için söyleyecek sözüm, yapacak işim var’ diyen herkesi kuşatacak bir ekosistem kuruluyor. Yerelleşme hızlanacak, dışa bağımlılık azalacak. Hepsi, önce kendine yeten; sonra, ihtiyaç duyanlara yardım edebilen güçte bir Türkiye için. Büyük başlangıç ülkemize hayırlı olsun” dedi.

25 Mayıs 2024 tarihli, 32556 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde, sağlık alanındaki eğitim, araştırma, geliştirme, biyoteknoloji ve bilişim kapasitesinin artırılması kapsamında, ilaç ve tıbbi teknolojiler alanında Ar-Ge, klinik araştırmalar ve üretim hazırlık aşamalarını içeren entegre bir sağlık sisteminin oluşturulması için Türkiye Sağlık Vadisi adıyla belirlenen alanı işletmek ve yönetmek üzere Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından bir şirket kurulacağı ifade ediliyor. Sağlık Vadisi, girişimciler, araştırmacılar, akademisyenler başta olmak üzere sektör temsilcilerine hizmet sunacak.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam