Ferah, Modern ve Konforlu Bir Diş Polikliniği: Melit Dent

Melit Dent, daha içeri girmeden kapsının önündeki logosuyla hastalarını çarpıcı bir karşılamayla selamlıyor. Yüksek tavanı ile ferah, modern tasarım öğeleri ile konforlu ve estetik bir diş polikliniği… İstanbul Esenyurt’taki Melit Dent’in tasarım sürecini, kurucuları Diş Hekimi Merve Kılıç Ocak ve Klinik İşletme Müdürü Batuhan Ocak anlattı.

Öncelikle Melit Dent’teki çalışmalarınızı anlatır mısınız?

Melit Dent olarak, koruyucu tedavi yaklaşımlarına öncelik vererek, alanında deneyimli uzman hekim kadromuzla hizmet veriyoruz. Ağız ve diş sağlığını korumaya odaklanırken ve tedavi ederken ileri teknolojilerini kullanıyoruz. Endodontiden implantolojiye, ortodontik tedavilerden estetik diş hekimliğine kadar hastalarımızın ihtiyaçlarına uygun uygulamalarla hastalarımıza tedaviler sunuyoruz. Bunu yaparken mutlu bir ekip ve güler yüz olmazsa olmazımız.

Polikliniğinizin tasarım süreci nasıl başladı?

Advertisement

Yakın bir meslektaşım kısa zaman önce klinik açtı ve yapılan çalışmaların her aşamasında çok memnun kaldığını anlattı. Ferhat Bey’in yönetmeliklere çok hâkim olduğunu ve işini çok kolaylaştırdığını söyleyerek, klinik açmadan mutlaka Dentart Mimarlık Ofisi’nden de teklif almamı önerdi. Bu vesile ile Ferhat Bey ile tanıştık.

Tadilat süremiz çok kısıtlıydı, bu nedenle işlerin hızlı yürümesini istemiştik. Ferhat Bey, bilgisi ve samimiyetiyle bize çok yardımcı oldu. Ekibiyle 2 gün içerisinde, titiz ve hızlı bir şekilde hazırlanmış proje ve fiyat teklifini iletti. İstediğimiz her detay gözetilmiş, kullanılan materyallerin kalitesine önem verilmiş ve makul bir fiyat oluşturulmuştu. İmzayı atar atmaz, 3. günde şantiyenin kurulumuna hızlı bir şekilde başladılar.

Projenin büyüklüğü, ünit sayısı ve konumu hakkında bilgi alabilir miyiz?

Kliniğimiz 500 metrekareden oluşuyor. Esenyurt’un Piri Reis Mahallesi’nde, E-5 cephesinde işlek bir caddede bulunmaktadır. Polikliniğimizde, 5 ünitimizle hastalara diş tedavisi hizmetleri sunuluyor.

Melit Dent’e daha girmeden gösterişli bir karşılama dikkat çekiyor. Kapının önünde logonuz, yüksek tavanlar ve dikkat çeken avizeler… Merit Dent’e gelen hastaların nasıl hissetmelerini hedeflediniz?

Melit Dent, 6 metre tavan yüksekliğine sahip bir mekân.  Tasarım ekibi, bu tavan yüksekliğini daha da ortaya çıkarmak adına ahşap lambirileri dikeyde tavana kadar kullandı. Ayrıca geniş çaplı sarkıt avizelerle etkileyici bir karşılama alanı oluşturdular. Duvardaki geniş alanları da en şık ve sade şekilde, dikkat çekici hale getirdiler.

Bu çarpıcı karşılama, hastalarımıza verdiğimiz değeri yansıtıyor. Kapıdan girerken, beklerken ya da tedaviler sırasında ferah bir atmosferde ağırlanmış oluyorlar. Bizim için önemli olan hastalarımızın ve sağlık ekibimizin konforu. 

Dentart Mimarlık Ofisi kurucusu Ferhat Orhan ile Melit Dent’in kurucuları Diş Hekimi Merve Kılıç Ocak ve Klinik İşletme Müdürü Batuhan Ocak

20 Yıllık Tecrübesiyle Dentart Mimarlık Ofisi

İnşaat ve mimarlık sektöründe 20. yılını kutlayan Dentart Mimarlık Ofisi, inşaat mühendisi Ferhat Orhan tarafından kuruldu. Şirket sağlık mekanlarının yanı sıra büyük sanayi yapıları, konser salonları, konut projeleri, eski eser restorasyonları ile birlikte birçok alanda hizmet veriyor. 2014 yılından bu yana dental mimari, hastane ve sağlık sektöründe daha aktif bir şekilde hizmet sunan mimarlık ofisi, son 10 yılda sağlık sektöründe tamamlanmış 9.000 metrekare üzerinde imalat gerçekleştirdi. Bir mekânın dental mimariye ve yönetmeliklerine uygun olup olmadığını, hekimlerle birlikte yerinde inceleyen Dentart ekibi, hızlı ve yerinde çözümlerle proje ve fiyat teklifini, en geç 7 gün gibi kısa bir sürede teslim ediyor.

Röportajın tamamı, vyg.com.tr adresindeki VYG Dijital Dergi Kütüphanesi’ne eklenen Dişhekimliği Dergisi’nin 149’uncu sayısından okunabilir.

Abone olmak isterseniz bu linke tıklayın.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement