İlk Yerli Ortodontik Braketi Üretti, Yatırımcı Arıyor

Türkiye’nin diş braketlerinde dışa bağımlılığını azaltmak için önemli bir adım atan ODTÜ Teknokent’deki Martensit Biyomedikal, ilk yerli ortodontik braketlerin prototipini üretti. Şirketin kurucusu Metalurji ve Malzeme Mühendisi Ali Işık, yatırım ve iş birliklerine açık olduklarını söyledi.

Martensit Biyomedikal Ar-Ge’nin kurucusu Ali Işık, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunu. ODTÜ Teknokent’deki Martensit, ilk yerli ortodontik braketler başta olmak üzere, yüksek hassasiyetli biyomedikal ürünler geliştirmek amacıyla kuruldu.

Çalışmalarınız ne zaman başladı?

Advertisement

Martensit Ar-Ge, 2021 yılında TÜBİTAK desteği ile kuruldu. Türkiye’nin diş braketlerinde dışa bağımlılığını sonlandırmak ve dünya çapında kaliteli bir ürün sunmak amacıyla teknolojiler geliştirmekteyiz. Yenilikçi yöntemimiz sayesinde daha biyouyumlu ve daha hassas açı ve ölçülere sahip braketler üretiyoruz. Özel tasarımımızla, tabanda ekstra malzeme kullanımına gerek kalmadan, tek parça halinde üretim yapabiliyoruz. Böylece hem işçilikten hem de ısıl işlemden tasarruf ederek çevre dostu bir ürün de ortaya koymuş oluyoruz. Ekibimiz, mühendislerden, araştırmacılardan ve medikal alanda uzman kişilerden oluşuyor. Hedefimiz, teknolojide yenilikçi yöntemlerle hem standart hem de kişiye özel ortodontik braketler geliştirmek.

“Fikir Kendi Braket Tedavimi Görürken Doğdu”

Prototip üretim sürecini anlatır mısınız?

Türkiye’nin ilk yerli ortodontik braketini üretme süreci, TÜBİTAK 1512 ve 1507 destek programları çerçevesinde başladı. Prototip üretimini başarılı bir şekilde tamamladık ve dünya standartlarında kaliteyi yakaladık. Tek parça, yüksek kaliteli metal braket üretimi için geliştirdiğimiz yeni yöntem sayesinde maliyet avantajı sağlıyoruz. Bu fikir, ODTÜ’de Metalurji ve Malzeme Mühendisliği okuduğum yıllarda, kendi braket tedavimi görürken doğdu. Ortodontistimle konuşmalarım sonucunda, bu malzemelerin yerli olarak üretilmediğini ve katma değeri yüksek ürünler olduğunu öğrendim. İşte bu yüzden yerli üretime geçmeye karar verdim.

Bundan sonrası için hedefleriniz nelerdir?

Hedefimiz, yerli üretim braketlerin seri üretimine geçmek ve Türkiye’deki ortodonti kliniklerine yaygınlaştırmak. Aynı zamanda, dünya çapında kişiye özel braket üretiminde lider olmak istiyoruz. Uzun vadede, biyomedikal cihazlar ve malzemeler üzerinde de çalışmalarımızı genişletmeyi planlıyoruz.

Projenize yatırımda bulunmak isteyenler sürece nasıl dahil olabilirler?

Projemizle ilgilenen firmalar ve yatırımcılar, bizimle iletişime geçerek seri üretim sürecimize destek olabilirler. Ayrıca, ortodontistlerle de iş birlikleri geliştirerek klinik test süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyoruz.

Türkiye’nin diş braketlerinde dışa bağımlılığını azaltmak için önemli bir adım atıyoruz. Destekçilerimizin katkılarıyla bu alanda global çapta ses getiren bir marka yaratmayı hedefliyoruz. Bu noktada yatırım ve iş birliği tekliflerine açığız.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement