Kamudaki dişhekimleri dertli

Prof. Dr. Necmi Gökay, kamuda çalışan diş hekimlerinin sorunlarının tahmin edilenin üstünde olduğunu ancak yeterince gündeme gelmediğini söyledi. Kamuda hizmet vermekte olan diş hekimlerinin problemlerinin görmezden gelindiğini söyleyen İzmir Eğitim Diş Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necmi Gökay, “Türkiye’de kamu ayağı olmadan sadece muayenehanecilikle sağlık hizmeti vermek mümkün değildir” dedi.
Kamudaki dişhekimleri dertli Kamudaki dişhekimleri dertli
Kamudaki dişhekimleri dertli

Prof. Dr. Necmi Gökay, kamuda çalışan diş hekimlerinin sorunlarının tahmin edilenin üstünde olduğunu ancak yeterince gündeme gelmediğini söyledi.


 


Kamuda hizmet vermekte olan diş hekimlerinin problemlerinin görmezden gelindiğini söyleyen İzmir Eğitim Diş Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necmi Gökay, “Türkiye’de kamu ayağı olmadan sadece muayenehanecilikle sağlık hizmeti vermek mümkün değildir” dedi. Gökay, doktoralı diş hekimlerinin yarattığı katma değerin Sağlık Bakanlığınca değerlendirmeye çalışılmasının yanı sıra Türk Dişhekimleri Birliğinin muayenehane hekimi mantığı doğrultusunda yoğun muhalefeti nedeni ile durumun sürüncemede kaldığını da vurguladı.


 


“Diş hekimleri ‘hekim dışı personel’ sayılıyor”


 


Kamuda çalışan diş hekimlerinin sorunlarının yeterince konuşulmadığına değinen Başhekim Gökay, “Diş hekimi odalarının konuyu fazlaca gündeme getirmemelerinin sebebi üyelerinin ağırlıklı olarak muayenehane hekimlerinden oluşmasıdır” dedi. Kamu hekimlerinin odaya üye olma zorunluluğu olmadığına da değinen Gökay, diş hekimleri odalarının ağırlıklı sayıdaki üyelerinin oluşturdukları düşünce mantığına paralel yaklaşımlar sergilediklerini ifade etti. Türkiye’de kamu ayağı olmadan sadece muayenehanecilikle sağlık hizmeti vermenin mümkün olmadığını da vurgulayan Gökay, şöyle konuştu:


 


“Kamuda çalışan diş hekimlerinin sorunları tahmin edeceğinizden fazladır. Her şeyden önce diş hekimleri Sağlık Bakanlığında hekim dışı (yardımcı sağlık personeli) personel statüsündedir. Operatif hekimlik yapan diş hekimleri her türlü bulaşıcı hastalık ve ortopedik rahatsızlığa açık oldukları halde diğer hekimlerin yararlandıkları özlük haklarından ve iş güçlüğü-risk haklarından da yararlanamamaktadır. Doktoralı diş hekimlerinin aldıkları eğitim ve yarattıkları nitelikli katma değer Sağlık Bakanlığınca değerlendirmeye çalışılmakla birlikte Türk Dişhekimleri Birliğinin muayenehane hekimi mantığı doğrultusunda yoğun muhalefeti nedeni ile sürüncemede kalmaktadır.


 


Diş hekimlerinin kamuda istihdamı ise Sağlık Bakanlığının A.D.S.M’lerin tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması kapsamında sözleşmeli statüsünde olarak artmıştır. Bu muayenehane açmak istemeyen ya da buna gücü olmayan hekimler için iyi bir olanaktır. Nitekim bu hekimlerin aldıkları maaş ve döner sermaye geliri tatmin edici düzeydedir.”

 

Kaynak: Medimagazin.com

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir