İmplantolojinin duayenleri İstanbul’a geliyor

ICOI Avrupa Sempozyumu 15-17 Nisan 2010 tarihleri arasında The Marmara Hotel İstanbul’da yapılıyor. İmplantoloji alanında dünyaca tanınan konuşmacıların bilgi ve deneyimlerini sunacakları etkinliğe yurtiçi ve yurtdışından ciddi bir katılım bekleniyor. ICOI İstanbul Sempozyumu Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Aslan Gökbuget, tamamiyle eğitim amaçlı bir sempozyum hazırladıklarını belirterek implantolojiye ilgi duyup başlamak isteyen ve yapan dişhekimlerini sempozyuma davet ediyor.
İmplantolojinin duayenleri İstanbul’a geliyor İmplantolojinin duayenleri İstanbul’a geliyor
İmplantolojinin duayenleri İstanbul’a geliyor

ICOI Avrupa Sempozyumu 15-17 Nisan 2010 tarihleri arasında The Marmara Hotel İstanbul’da yapılıyor. İmplantoloji alanında dünyaca tanınan konuşmacıların bilgi ve deneyimlerini sunacakları etkinliğe yurtiçi ve yurtdışından ciddi bir katılım bekleniyor. ICOI İstanbul Sempozyumu Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Aslan Gökbuget, tamamiyle eğitim amaçlı bir sempozyum hazırladıklarını belirterek implantolojiye ilgi duyup başlamak isteyen ve yapan dişhekimlerini sempozyuma davet ediyor.


 


Prof. Dr. Aslan Gökbuget, 1982 yılında Dicle Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olara çalışmalara başladı. 1989’da doktorasını tamamlayan Gökbuget, askerlik görevini tamamladıktan sonra yeniden İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’ne geri döndü. 1993 yılında doçent olan Aslan Gökbuget, 1995-1996 yılları arasında Londra’da bulunan Eastman Dental Hospital’da misafir öğretim görevlisi sıfatıyla görev yaptı. 1999 yılında profesör olmaya hak kazanan Gökbuget, 18 yıla yakın bir süredir implantolojiyle ilgileniyor. Ayrıca 1999’dan beri Meffert İmplant Enstitü ile birlikte implant eğitmenliği yapıyor.Ayrıca ICOI “Diplomat” derecesi sahibi ..


 


15-17 Nisan 2010 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek ICOI Avrupa Sempozyumu’nun düzenleniş amacı hakkında bilgi verir misiniz?


Dünya İmplant Birliği-ICOI, dünya genelinde en kapsamlı ve en fazla üyeye sahip implantoloji organizasyonudur. Her yıl bir dünya kongresi, bir kış sempozyumu ve ayrıca New York‘ta kış sempozyumu düzenliyorlar. Son dört yıl içinde de bir Asya’da bir de Avrupa’da sempozyum organize etme kararı aldılar. İlk sempozyum 2 yıl önce Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleştirildi. Meffert İmplant Enstitü olarak bizler de bu toplantıya katılmıştık. Orada ikinci sempozyumun İstanbul’da yapılabilmesi amacıyla aday olduğumuzu bildirdik. ICOI Board’da konu görüşülerek talebimiz kabul edildi. Bunun üzerine gayet hızlı bir biçimde hazırlıklara başladık. Düzenleyeceğimiz organizasyonda en önemli husus implantoloji alanında dünyaca tanınan konuşmacıları sempozyumumuza konuşmacı olarak davet edebilmekti. Gerek ICOI’nun katkıları gerekse kişisel bağlantılarımız sonucunda şu anda günümüzde implantoloji alanında çok iyi bilinen ilk 20 isimden 15’ini konuşma yapmaya ikna ettik. Bu kadar önemli ismi çağırmak finansal olarak bir yük getiriyor. Ancak Meffert İmplant Enstitüsü’nün misyonuna paralel olarak bu tür etkinliklerin en önemli özelliği eğitim amaçlı olmasıdır. Yani buraya katılacak meslektaşlarımızın mutlaka yeni bir şeyler öğrenmelerini arzuluyoruz.


 


Sempozyumun içeriğinden bahseder misiniz?


Az önce de belirttiğim gibi sempozyumumuza çok önemli isimler konuşmacı olarak iştirak edecekler. Bu isimler şunlar: Abdelselam Elaskary, , Akira Taguchi, Ady Palti, Axel Kirsch, Charles A. Babbush, Georgios Romanos, Gerard M. Scortecci, Gilberto Sammartino, Marius Steigmann, Paulo Malo, Renzo C. Casellini, Scott Ganz, Zeev Ormianer. ICOI’dan hem dünya kongreleri hem de Avrupa sempozyımlarında Türkiye’den de yetkin implantolog arkadaşlarımızı konuşmacı olarak davet etmelerini istiyoruz. Bu sempozyumda Türkiye’den üç önemli konuşmacı da bilimsel programda bilgilerini paylaşacaklar. Bu isimler ise Prof. Dr. Ateş Parlar, Prof. Dr. Serdar Yalçın ve Doç. Dr. Tolga Tözüm. 


 


ICOI Avrupa Sempozyumu’nun eğitim formatlı olmasını istediğimizi altını çizerek söylemek istiyorum. Bu amaçla her konuşmacıdan sempozyumun son gününde sunmak amacıyla başarısız olduğu bir implant vakasıyla ilgili 10 dakikalık kısa bir sunum hazırlamalarını ve bu sorunu nasıl çözdüklerini katılımcılarımıza anlatmalarını istedik. Bu bölümün gerçekten ilgi çekeceğini düşünüyorum. Ayrıca her konuşmacıya gönderdiğim e-mail mesajında yapacakları sunumun özgün olmasını ve daha önce herhangi bir organizasyonda takdim edilmemiş olmasını istedim. Yine konuşmacılardan hastaları ile ilgili uzun takip slaytlarını mutlaka yapacakları sunumun içene ilave etmelerini belirttim. Bunun yanı sıra sempozyum öncesinde dileyen dişhekimlerinin katılabilecekleri kurslar organize edilecek. Özellikle de implant konusunda kendilerini yetersiz gören hekimlerin bu kurslardan faydalanacaklarını söylemek isterim. Workshop programı web sayfasından görülebilir.


 


Aslında Prof. Dr. Kenan Eratalay sempozyumun başkanlığını yürütecekti. Maalesef sağlık sorunlarında ötürü aktif olarak organizasyonla ilgilenemiyor. Etkinlik sırasında kendisine onursal başkanlık plaketi vereceğiz. Bunun yanı sıra ülkemizde implantolojinin gelişmesi konusunda yaptığı değerli katkılar sebebiyle Prof. Dr. Peker Sandallı’ya bir plaket sunacağız. Ayrıca toplantı esnasında ICOI’nın regülasyonlarını yerine getirmiş uluslar arası düzeyde fellow ve diplomat derecelerini alan kişiler için törenler yapılacak. Genç öğretim görevlisi arkadaşlarımız da hazırladıkları poster sunumlarını sempozyumda sunabilecekler. En iyi poster sunumuna ödül verilecek.


 


Ne kadarlık bir katılım bekliyorsunuz? 


ICOI Avrupa Sempozyumu şu ana kadar Türkiye’de yapılmış olan en geniş kapsamlı implantoloji etkinliği olacak. 400’ün üzerinde dişhekiminin kayıt yaptırmasını bekliyoruz. Bunların yaklaşık 200-250’si yurtdışından olacak. İstanbul’un çekici bir şehir olması sebebiyle özellikle Ortadoğu ülkelerinden ciddi bir katılım olacağını tahmin ediyorum. Hollanda, İran, İsrail ve Kıbrıs’tan dişhekimleri gruplar halinde sempozyuma katılacaklar.


 


Türkiye’deki meslektaşlarımız için de son derece uygun kayıt ücreti ve ödeme kolaylığı yapıyoruz. Sadece Türk meslektaşlarımız kayıt ücretini dilerlerse 3 taksit halinde ödeyebilirler. Dolayısıyla implantolojiye ilgi duyan, implant yapan ve hatta çok ileri seviye implant yapmakta olan hekimleri sempozyumumuzda görmek istiyoruz.


 


Sempozyumun Türkiye’nin tanıtımına ne ölçüde katkı sağlayacağını düşünüyorsunuz


Bilindiği üzere İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması da özellikle burada gerçekleştirilecek etkinlikler için itici bir güç olacaktır. Sempozyuma 200-250 civarında yurtdışı katılımının beklenmesinin altında yapılan çalışmaların yanı sırta İstanbul’un cazibesinin de önemli payı var. Bu etkinlik vesilesiyle Türkiye’de dişhekimliği alanında önemli çalışmaların yapıldığını göstermek istiyoruz. Zaten seçkin konuşmacıların gelmesi de başarımızı gösteriyor.


 


ICOI Avrupa Sempozyumu’nu başarıyla gerçekleştirirsek 2013 yılında yapılacak dünya kongresini yine İstanbul’da düzenleme hedefimiz kuvvetlenecek. Bunun için de meslektaşlarımızın Nisan ayındaki sempozyuma göstereceği ilgi çok önemli olacaktır.


 


Son olarak dişhekimlerine neler söylemek istersiniz?


Türkiye’de implantolojinin gelişim hızı birçok Avrupa ülkesinin ilerisinde bulunuyor. Ülkemizde maalesef diş kayıp oranları çok yüksek. Dolayısıyla önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye’de yapılacak implant uygulaması sayısının pek çok Avrupa ülkesindeki rakamları geçmesi bekleniyor. Dolayısıyla meslektaşlarımız implantoloji alanına daha fazla konsantre olurlarsa hem vermiş oldukları tedavi kalitesini artıracaklar hem de kazanç olarak daha iyi noktalara gelecekler.


 


Altını çizerek söylemek istiyorum, bu sempozyum tamamen eğitim amaçlı bir etkinlik olacak. Bu sebeple implant uygulamaları ile ilgili kafalarında soru işaretleri bulunan veya implanta başlama konusunda tereddüt eden dişhekimlerini sempozyuma katılmaya davet ediyorum.  


İlgi duyan meslektaşlar için gerekli linkler;


www.icoieurope2010.org


www.meffertimplant.com


[email protected]


 


Röportaj: Özgür Çilek – VYG Haber Merkezi        

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir