Dolgu eve gidene kadar düşmesin diye dua ediyoruz

Sağlık Bakanlığı’na bağlı ağız ve diş sağlığı merkezlerinin iş yoğunluğu nedeniyle hastalarına yeterince hizmet veremediği öne sürülüyor. Yoğunluk nedeniyle günde 6-7 hastaya bakması gereken diş hekimlerinin 30-40 hastaya bakmak zorunda kaldığı belirtiliyor. “3 dakikada dolgu yapıp, ‘hasta evine gidene kadar düşmesin’ diye dua eden arkadaşlarımız var.”
Dolgu eve gidene kadar düşmesin diye dua ediyoruz Dolgu eve gidene kadar düşmesin diye dua ediyoruz
Dolgu eve gidene kadar düşmesin diye dua ediyoruz

Sağlık Bakanlığı’na bağlı ağız ve diş sağlığı merkezlerinin iş yoğunluğu nedeniyle hastalarına yeterince hizmet veremediği öne sürülüyor.


 


Yoğunluk nedeniyle günde 6-7 hastaya bakması gereken diş hekimlerinin 30-40 hastaya bakmak zorunda kaldığı belirtiliyor. “3 dakikada dolgu yapıp, ‘hasta evine gidene kadar düşmesin’ diye dua eden arkadaşlarımız var.” diyen Antalya Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Özdoğan “Biz muayenehanemizde 5-6 hastaya baktıktan sonra performansımız düşüyor, verimli olamıyoruz. Merkezdeki hekim arkadaşlarımız ise günde 30-40 hastaya hizmet veriyor.” diye konuşuyor. Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Caner Güleç ise sağlığın tüm alanlarında özel hizmet alınabilmesine karşın ağız ve diş sağlığının bunun dışında tutulduğunu söyledi. Güleç, Danıştay 5. Dairesi’nin aldığı karar doğrultusunda hastaların bu hizmetten yararlanma haklarının bulunduğunu söyledi. Ağız ve diş sağlığıyla ilgili 81 ilde 81 farklı uygulama olduğunu ifade eden Güleç, “Hastaların özele gitmesinin önünde engel yok. Herkes hakkını arasın. Sevkler hiçbir zaman kapalı değil.” dedi.


 


Diş Hekimleri günü ile 22-27 Kasım tarihlerini kapsayan Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası nedeniyle Antalya Diş Hekimleri Odası’ndaki basın toplantısında diş hekimlerinin sorunları paylaşıldı. Oda Başkanı Caner Güleç, Türkiye’de devlete ait 55 ağız ve diş sağlığı merkezi bulunduğu bilgisini verdi. Antalya’daki merkezde yoğunluk sebebiyle bir hekimin 30-40 arasında hastaya hizmet vermek zorunda kaldığını iddia eden Güleç, bu nedenle hastalara, 180 günü bulan randevu verildiğini ileri sürdü. Güleç, yoğunluğun önüne, hastaların özele sevk edilmesiyle geçilebileceğini kaydetti. Gülay Özdoğan da WHO tarafından belirlenen standarda göre bir diş hekiminin günde 6-7 hastaya bakması gerektiği bilgisini paylaştı.


 


Kaynak: KENAN BAŞ ANTALYA – ZAMAN  

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir