Mikroişlemcide bir kilometre taşı daha

Intel 2 milyardan fazla transistörü bir araya getiren ilk yongayı üretti. 65 nanometre teknolojisi temelinde üretilen yonganın, özellikle “cache bellek” olarak kullanılması bekleniyor. Tukwila adı verilen 4 çekirdekli işlemci, kişisel bilgisayarlarda kullanılmak yerine en üst düzey sunucular (server) için tasarlandı. Standart bir PC işlemcisine eşdeğer 2 Ghz hıza sahip çip, hızı düşük olmasına karşın, yüksek bellek kapasitesi ve düşük enerji harcamasıyla dikkati çekiyor.
Mikroişlemcide bir kilometre taşı daha Mikroişlemcide bir kilometre taşı daha
Mikroişlemcide bir kilometre taşı daha

Intel 2 milyardan fazla transistörü bir araya getiren ilk yongayı üretti. 65 nanometre teknolojisi temelinde üretilen yonganın, özellikle “cache bellek” olarak kullanılması bekleniyor.


 

Tukwila adı verilen 4 çekirdekli işlemci, kişisel bilgisayarlarda kullanılmak yerine en üst düzey sunucular (server) için tasarlandı.

 


Standart bir PC işlemcisine eşdeğer 2 Ghz hıza sahip çip, hızı düşük olmasına karşın, yüksek bellek kapasitesi ve düşük enerji harcamasıyla dikkati çekiyor. 65 nanometre teknolojisi temelinde üretilen yonganın, özellikle “cache bellek” olarak kullanılması bekleniyor.


Intel, 2006’da ilk kez bir milyar kapasiteli ilk işlemciyi üretirken, IBM şirketi de geçen yıl, 4,7 Ghz hıza sahip “dünyanın en hızlı ticari yongasını” çıkarmıştı. Çift çekirdekli Power 6 işlemcisi sadece 790 milyon transistöre sahip bulunuyor.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir