İmplant Eğitimi Semineri’nde 7. grup geride kaldı

Türk Dişhekimliği Dergisi İmplant Çalışma Kulübü (TDD İÇG) tarafından düzenlenen ve Vestiyer Akademi tarafından organize edilen 1. Kur İmplant Eğitimi Semineri’nin yedincisi 10-14 Eylül 2008 tarihlerinde İstanbul’da, Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Çeşitli şehirlerden 14 dişhekiminin katıldığı semineri TDD İÇK Başkanı Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu’nun yönetti. Seminerin son gününe katılan Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Kazazoğlu da temel implantoloji konusunda katılımcılara kapsamlı bilgiler verdi.
İmplant Eğitimi Semineri’nde 7. grup geride kaldı İmplant Eğitimi Semineri’nde 7. grup geride kaldı
İmplant Eğitimi Semineri’nde 7. grup geride kaldı

Türk Dişhekimliği Dergisi İmplant Çalışma Kulübü (TDD İÇG) tarafından düzenlenen ve Vestiyer Akademi tarafından organize edilen 1. Kur İmplant Eğitimi Semineri’nin yedincisi 10-14 Eylül 2008 tarihlerinde İstanbul’da, Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Çeşitli şehirlerden 14 dişhekiminin katıldığı semineri TDD İÇK Başkanı Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu’nun yönetti. Seminerin son gününe katılan Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Kazazoğlu da temel implantoloji konusunda katılımcılara kapsamlı bilgiler verdi.


 


1.Kur İmplant Semineri’nde dişhekimlerinin implant bilgi ve deneyimi dikkate alınmaksızın ilk üç gün teorik ve pratik bilgiler olgularla birlikte gösterilmesiyle başladı. Son iki günde ise katılımcı dişhekimleri modeller üzerinde implant cerrahi pratik uygulaması ve her endikasyona uygun protetik pratik uygulama yaptılar. Beş günlük eğitim, implantolojiye başlamak isteyen dişhekimlerine sıfır noktasından başlayarak tüm anatomik bilgileri hatırlatmayı, implant sistemleri hakkında objektif bilgiler vererek hekimlerin implantolojiye eksiksiz bilgi v güvenle başlamalarını sağlamayı ve çalışma sürecinde desteklemeyi amaçlıyordu.Sıcak ve neşeli bir ortamda gerçekleştirilen seminer sonunda katılımcılar önümüzdeki dönem içinde yapmaya başlayacakları vakalarını eğitimcilerle tartışma ve değerlendirme fırsatı bulabilecekler. Ayrıca yine seminere katılanlar, önceki gruplardaki meslektaşlarıyla birlikte 28 Kasım 2008 Cuma günü Dental İstanbul Kongresi kapsamında yapılacak vaka toplantısına ücretsiz olarak katılabilecekler.


 


Eğitim konusunda çok önemli bir düzeyde olduklarını ifade eden Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu, daha önce hiç implant çalışmamış ya da çok az fikri olan dişhekimlerinin seminer süresince kendi düzeylerinin nereye geldiğini de açıkça gördüklerini söyledi. Sürekli bilgi tekrarı ve olgu zenginliği sayesinde taşların yerine oturduğunu belirten Katiboğlu, “Seminer sonrasında direk diyalog ve desteğin devam etmesi de çok önemli bir özellik. Artık tam bir kulüp haline geldik. Arkadaşlarımızı sürekli takip ediyor ve sonraki aktivitelere yönlendiriyorum. Çalıştığım insanların düzeyini biliyor olmak çok büyük avantaj. Eğitime artarak devam eden bir ilgi var. Bu eğitimin üzerine bizimle paylaşarak implant deneyimini artıran arkadaşlarla gelecek yıl bir üst düzeye geçeceğiz. Daha sonra canlı cerrahi yapıp tartışma olanağı bulacağız. Ancak ileri düzey çalışmalarına katılabilmek için bu eğitimi almış ve üzerine olgu çalışarak belli bir düzeye gelmiş olmak koşulu, öncelikle kulüp üyeliği gerekecek” diye konuştu.


 


Seminerlere katılan dişhekimlerinin implantoloji konusunda gayet hevesli ve meraklı olduklarını söyleyen Prof. Dr. Ender Kazazoğlu ise böyle bir talebin hekimlerden gelmesinin TDD İÇK olarak kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini belirterek, “Bütün bunlar 1. Kur İmpant Eğitimi Seminerleri’nde iyi şeyler yaptığımızı gösteriyor. Gerek İstanbul’dan gerekse yurdun diğer yerlerinden gelen dişhekimlerinin implantoloji alanında bilgiye açlıkları var ve bunu gidermek için seminerlerimize katılarak soruları ve uygulamalarıyla belirli bir çizgiye gelmek istiyorlar. Burada sadece implant anlatmıyorum. Dişhekimliğiyle ilgili tüm sorunlara da değinmeye çalışıyorum. Sanıyorum bu da meslektaşlarımızın ilgisini çekiyor” dedi.


 


TDD İÇK 1. Kur İmplant Eğitimi Seminerleri’nden yedincisine katılan dişhekimlerinden bazıları seminerle ilgili olarak şunları söylediler:


 


Ferhan Yalçın


 


İmplant seminerine Batman’dan katılıyorum. Bir arkadaşımın tavsiyesi sonucunda katılmak istedim. Semineri gayet başarılı buldum. Beklediğimin çok üstündeydi. Beş gün sürüyor


olmasının verimi artıracağını düşünmüştüm. İmplantolojiyle ilk defa ilgileniyorum. Bundan sonraki dönemde implanta başlamayı düşünüyorum.


 


Mustafa Özkan


 


Vestiyer Yayın Grubu dergilerinden 1. Kur İmplant Eğitimi Seminerleri’nin yapıldığını biliyordum. Muayenehaneme gelen telefon vesilesiyle bu seminere kayıt yaptırdım. Zaten daha önceden katıldığım kongrelerden Prof. Dr. Bülent Katiboğlu’nu da tanıyordum. Kendisi son derece samimi ve sıcakkanlı birisi. 2000’li yılları başında implantolojiye heves duymuştum ancak uygun hastaları bulamadığım için yeterince takip edememiş ve ara vermiştim. Bu seminer benim açımdan yararlı geçiyor. İmplantoloji konusunda çok fazla bilgi verildiğinden bir anda kafamız biraz karışmış olabilir. Sanıyorum uygulamayla birlikte bu bilgilerin daha da pekişeceğine inanıyorum.


 


Ayşegül Selçuk


 


Seminere Bakırköy’den katılıyorum. Dört yıllık dişhekimiyim. Vestiyer Yayın Grubu’nun dergilerine aboneyim. Dergi vasıtasıyla seminere katıldım. Beşinci günün sonuna geldik. Bana göre yeterli ve açıklayıcı bir seminer oldu. Zaten bu semineri seçmemde beş gün sürmesi etkili olmuştu. İlk fırsatta implant yapmak istiyorum.


 


Umut Değirmen


 


Balikesir Edremit’ten geliyorum, 12 yıllık dişhekimiyim. Ben de dergi aracılığıyla seminerden haberdar oldum. İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi mezunu olduğum için Bülent Hoca’yı da yakından tanıyorum. Hekimliğine ve birikimine çok güveniyorum. Hiç düşünmeden katılmaya karar verdim. İlk implant seminerime 14 yıl önce öğrenciyken katılmıştım. Şimdi anlatılanlarla o zamanki bilgiler arasında çok büyük farklılıklar var. Seminere katıldığım için memnunum. Gerek Bülent gerekse Ender Hocalarımız da bizlerin hangi seviyelerde olduğumuzu iyi bildiklerinden ona göre gereksinim duyduğumuz bilgileri aktarıyorlar. İmplantın artık bir gereklilik olduğunu düşünüyorum. Zaten benim buraya katılmamı hastalarım sağladı. Çünkü benden implant yapmamı isteyenler var. Bana göre implant yetenekle değil beyin gücüyle alakalı bir yöntemdir.


 


Özlem İcat   


 


İmplant seminerine Mersin Bozyazı’dan katılıyorum. On yıllık dişhekimiyim, internet aracılığıyla seminerin yapılacağını öğrendim. Önceki eğitimlere katılan dişhekimlerinin görüşlerini okudum ve kayıt yaptırmaya karar verdim. Zaten böyle bir eğitime ihtiyacım vardı. Beklediğimin üstünde kaliteli bir eğitime tabi tutuluyoruz. İmplant hakkında hiçbir bilgim yoktu. Dolayısıyla hastalarımı da doğru yönlendiremiyordum. Bundan sonraki dönemde basit vakardan başlamak üzere implabt yapmayı düşünüyorum. Ayrıca Dental İstanbul Kongresi kapsamında yapılacak Vaka Tartışması’na da katılmayı planlıyorum.


 


Hurşit Yanar


 

Mardin’de yaşıyorum. Hastalarıma en iyi tedavi hizmetini verebilmek istiyorum. Bunun için mesleğimizle ilgili gelişmeleri yakından takip etmemiz gerekiyor. Bu sebeple seminere katılmak istedim. Genel olarak değerlendirdiğimde olumlu şeyler düşünüyorum. Ancak canlı uygulama yapılabilseydi öğrendiklerimizi birebir gözlemleme şansımız yüksek olabilirdi. Bunun yanında daha fazla vaka sunumuna yer verilebilirdi. Bunların da eklenmesiyle seminerin kalitesinin daha da artacağı kanaatindeyim. İmplant yapılması gereken ya da bunu talep eden hastamı geri çevirdiğimde çok üzülüyordum. Benim için hoş olmayan bir durumdu. Bu sebeple implantolojiye başlamayı çok istiyorum

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir