ITI Türkiye Kongresi’nde “Güncel Kanıtlar”

Dünya genelinde 100’ü aşkın ülkede temsilcisi bulunan ITI (International Team for Implantology) Vakfı’nın Türkiye temsilciliği 12–13 Nisan tarihlerinde kongre düzenleyecek. ITI Türkiye Kongresi’nin bu yılki temasını “İmplant Cerrahisinde Uygulanabilirlik: Güncel Kanıtlarla Yine Yeniden” konusu oluşturacak.
ITI Türkiye Kongresi’nde “Güncel Kanıtlar” ITI Türkiye Kongresi’nde “Güncel Kanıtlar”
ITI Türkiye Kongresi’nde “Güncel Kanıtlar”

Dünya genelinde 100’ü aşkın ülkede temsilcisi bulunan ITI (International Team for Implantology) Vakfı’nın Türkiye temsilciliği 12–13 Nisan tarihlerinde kongre düzenleyecek. Congresium Ankara’da organize edileceği duyurulan ITI Türkiye Kongresi’nin bu yılki temasını “İmplant Cerrahisinde Uygulanabilirlik: Güncel Kanıtlarla Yine Yeniden” konusu oluşturacak.

Ulusal ve uluslararası alanda implant ile ilgili bilimsel araştırmalar yürüten ve eğitim veren ITI’nın Türkiye temsilciliği tarafından yapılacak kongrede açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçilecek. Kürsüye ilk çıkacak isim Nikolaos Donos olacak. İngiltere’den katılan Donos, iki farklı konuyu anlatacak: “Critical Issues in GBR Leading to Successful Healing” ve “Implants in Periodontitis Susceptible Patients”. Danimarka’lı Simon Jensen, iki bölüm halinde “Sinus Floor Elevation Procedures” sunumu yapacak. Total Dişsizlikte Hareketli Protezler: Geleneksel – CAD/CAM Teknikler”den bahsedecek olan Doç. Dr. Bilge Gökçen-Röhlig’in ardından Dr. Uğur Ergin “Kişiselleştirilmiş Zirkonya Dayanaklar ile İmplant Üstü Protezlerde Estetik” konusu hakkında bilgilendirmede bulunacak.

Reklam

İmplantoloji temelli kongrenin ikinci gününde açılış, poster sunumlarıyla başlayacak. İtalya’dan kongreye katılacak Matteo Chiapasco, iki bölüm halinde “Vertical and Horizontal Ridge Augmentations” ile ilgili sunum yapacak. Prof. Dr. Haldun İplikçioğlu “Dental İmplantolojide Tedavi Seçeneklerinin Doğru Değerlendirilmesi” başlıklı sunumunda implantolojide mevcut tedaviler arasından uygun olanın belirlenmesini anlatacak. Ardından kürsüde yer alacak isim Prof. Dr. Sina Uçkan olacak. Prof. Dr. Uçkan “Distraksiyon Osteogeneziyle Alveol Rekonstriksiyonu ve İmplant Uygulamaları” hakkında katılımcıları bilgilendirecek. İmplantolojide görelebilecek hastalıklardan peri-implant ile ilgili sunum yapacak olan Dr. Cem Yıldız ise “Peri-implant Hastalıklar: Etyolojisi, Peri-implant Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavi Protokolleri”ni anlatacak.

Sunumların sonrasında “Tartışma Bölümü ve Ödül Töreni” gerçekleştirilecek ve ardından kongrenin kapanışı yapılacak.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir