Diş Hekimleri Balkanlarda Buluşacak

Balkan Stamoloji Derneği tarafından organize edilen 18.Balkan Dişhekimliği Kongresi (BaSS), bu yıl 25–28 Nisan 2013 tarihleri arasında Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenecek.
Diş Hekimleri Balkanlarda Buluşacak Diş Hekimleri Balkanlarda Buluşacak
Diş Hekimleri Balkanlarda Buluşacak

Diş hekimliğinin geleceği üzerine odaklanan ve zengin bir içeriğe sahip bu yılki kongrenin bilimsel programı, diş hekimliğinin tüm disiplinlerindeki güncel konuların ele alındığı konferanslar, sözlü ve poster sunumları ve yuvarlak masa toplantılarından oluşacak. Ayrıca katılımcıların gelişmeleri takip etmeleri amacıyla çeşitli konularda kurslar da verilecek.

Basın toplantısı ve BASS konsey toplantısı ile başlayacak kongrede bilimsel oturumlar 26 Nisan’a denk gelen kongrenin ikinci gününde düzenlenecek. Güney Kore, İsrail, Hırvatistan, Slovenya, Norveç, Karadağ, Arnavutluk, Almanya, Bosna Hersek, Romanya gibi ülkelerden çok sayıda konuşmacının yer alacağı kongrede Türkiye’den de konuşmacı ismi var. Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Dr. Burcu Bal Küçük “Bruksizm: Nasıl Yönetilir?” konusunda sunum yapacak.

Reklam

Kongre çerçevesinde ele alınacak konu başlıkları ise şunlar olacak: “Temporomandibular bozuklukları klinik anahatları, lazerler ve endodonti, er:yag lazer ile modern endodonti tedavisi, er:yag lazerler ile çürüksüz servikal lezyonların tedavisi, erken tedavi ile ilgili tartışmalar, erbiyum itriyum alüminyum garnetin lazer ile (2940 nm) kullanımı-yardımlı implant tedavisi, ortodonti ve periodontolojı: klinik ve biyolojik açıdan disiplinlerarası tedavi, estetik diş hekimliği uygulamasında hyaluronik implantın modern kavramı, bir ağız gargarası olarak kullanılan traneksamik asit çözeltisinin hemostatik etkisi, izolasyon kaynaktan mezenkimal kök hücrelerin multilinaj farklılaşması, diyabetik diş hamurunun raparatory yeteneği, diş hekimliğinde ergonominin önemi, P53 protein ekspresyonu ve Oral skuamöz hücreli karsinomun histopatolojik özellikleri, implant protez rehabilitasyonu için yeni yaklaşımlar”.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir