Temel Oral İmplantoloji kursunun ilk günkü konu başlıkları arasından teşhis ve tedavi planlaması ile ilgili anatomi, tanı modelleri, radyografik değerlendirme, dental implantoloji ve 3 boyutlu planlama, cerrahi prensipler; anterior bölge tek diş implant uygulamaları cerrahi prensipler, estetik kavramlar, yükleme prensipleri ve protokolü, yumuşak doku işlemleri ele alınacak. İmmediat implant uygulamasına dair ise cerrahi uygulama prensipleri ve hangi koşullarda immediat implant yüklemesi uygulanabilirliğine değinilecek. Ayrıca posterior maksillada implant uygulamaları, açık ve kapalı sinüs lifting uygulaması, implantolojide ileri cerrahi uygulamaları, otojen kemik greft uygulamaları, YKR teknikleri ve uygulamaları ile cerrahi komplikasyonlar ve çözümleri hakkında sunumlara yer verilecek.
Modelde implant uygulaması ile başlayacak kursun ikinci günü canlı cerrahi ile sürdürülecek. Bu kapsamda ise tek diş eksikliği ve tam dişsiz ağızda implant uygulaması ele alınacak ve tartışma bölümüyle kurs sona erecek.
İmplantüstü Protez kursunda ise ilk gün oklüzyon ve artikülasyon, sınıflama, sabit ve hareketli protezler, kapalı ve açık ölçü teknikleri, prova, uygulama, simantasyon, kontrol konuları ele alınacak. Kursun ertesi günü ise üst yapıların hijyeni-komplikasyonları ve çözümleri, protetik hataların değerlendirilmesi, protezlerin statiği, değişik implant üst yapı tasarımları anlatılacak. Öğleden sonraki bölümde ise model üstünde açık ve kapalı ölçü tekniği ile ölçü alınması ve implant analogları kullanılarak model elde edilmesi üzerine uygulama yapılacak.
Prof. Dr. Cüneyt Karabuda