Align Technology’nin finanse ettiği bilimsel araştırmalar, ortodonti ve diş hekimliğinde uygulanan tedavilerin daha iyi anlaşılmasını amaçlayan projeler için geniş bir konu yelpazesini kapsıyor. Bunlar içerisinde distalizasyon (dişleri geriye itme), diş retansiyonunda stabilite, cerrahi öncesi yarık damak tedavisi, şeffaf plaklarla karma dişlenme döneminde boşlukların korunması, tedavide diş etlerine ilişkin koşulların dikkate alınması ve şeffaf plaklarla tedavi konusunda eğitim gibi konular yer alıyor.
Dijital ortodonti ve restoratif diş hekimliği için Invisalign şeffaf plaklar, iTero ağız içi tarayıcılar ve exocad CAD/CAM yazılımlarından oluşan Invisalign sistemini tasarlayan ve üreten Align Technology, 12. Yıllık Araştırma Ödül Programı çerçevesinde üniversitelere 11 araştırma için 275 bin dolar (4,7 milyon TL) hibe desteğinde bulunduğunu duyurdu. Program kapsamında Gazi Üniversitesi’nden proje yürütücüsü olan Doç. Dr. Nehir Canıgür Bavbek ve ekibine de ortodonti dalındaki araştırmaları için fon sağlandı.
Dijital Diş Hekimliğinin Evrimine Olanak Sağlayan Bilimsel Çalışmalara Destek Olmayı Sürdüreceğiz
Align Technology Türkiye Genel Müdürü Evren Köksal yaptığı açıklamada, “Günümüzde giderek daha fazla üniversite, dişlerde görülen her türlü kapanış bozukluğu için dijital ve şeffaf plak tedavisinin yeteneklerini geliştirmek için araştırmalara katılıyor. Benzer şekilde, Türkiye'de diş sağlığı pazarının da dijital trendleri ve ortodontiyi benimsediğini gözlemleyebiliyoruz. Bu trendi destekleyecek kaynaklara yatırım yapıyor ve bu kaynakları oluşturmaya devam ediyoruz. Ortodontik ve diş tedavileri alanına sağladığımız fondan ülkemizden de bir doktorun faydalanacak olması bizim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı. Dijital diş hekimliğinin evrimine olanak sağlayan teknoloji ve inovasyon, misyonumuzun kalbinde yer almaya devam edecek, hekimlerin bilimsel çalışmalarına destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.
Bu Desteği Alan İlk Türk Araştırma Ekibi
Align Technology’den hibe desteği alan Doç. Dr. Nehir Canıgür Bavbek ise açıklamasında şunları söyledi: “Kliniklerimizde gün geçtikçe daha çok kullandığımız şeffaf plakların, küçük yaştaki çocukların ortodontik tedavilerinde de kullanılması önemli bir gelişmedir. Zira, ortodonti biliminin hastalara kendi dişlerini sağlıklı ve estetik biçimde kullanma imkânı tanımasının yanı sıra koruyucu hekimlik açısından da önemi oldukça büyüktür. Bu noktadan hareketle hazırladığımız araştırma projemizin, Align Technology tarafından 2022 yılında kabul gören 11 projeden biri olması, klinik bilginin bilimsel verilerle desteklenmesine verilen önemi bir kez daha göstermesi açısından oldukça kıymetli. Bu desteği alan ilk Türk araştırmacı ekibinde olmak tüm ekip üyelerimize büyük bir mutluluk yaşatmakla birlikte, başarımızın özveriyle çalışan tüm akademisyen arkadaşlarımıza da bir ışık olacağına inanıyoruz. Bu vesileyle fikrimize güvenerek bize verdiği destekten ötürü Align Technology’ye ve seçici kurul üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki süreçte tüm ekip olarak çalışmamızı başarıyla tamamlamayı ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyoruz”.