Derneğin Mersin Temsilciliği tarafından organizasyon, 10 Ocak günü yapılacak. İl ve civarından katılımın beklendiği kursta anterior bölgede kompozit dolgularla ilgili son bilimsel araştırmalar ve klinik deneyimlerle bu malzemelerin endikasyonları, renkle ilgili dikkat edilmesi gereken detaylar, minimum kavite preparasyonları, bizotaj ne kadar yapılmalı-yapılmalı mı, adesiv teknikleri, yüzey anatomisi ve cilalama ile ilgili bilgiler verilecek.
Anterior bölgede bazen porselen venerlere veya kuronlara alternatif olarak kompozit dolgularla da oldukça başarılı estetik restorasyonlar gerçekleştirilirken bu tür dolguların günümüz teknolojisi ile optik özellikleri, dayanıklılıkları, kullanım kolaylıkları ve cilalı yüzeyini uzun süre koruyabilmeleri gibi özelliklerinin daha da gelişmiş durumda olduğunun hekimlerle paylaşılması amaçlanıyor.
Uygulama kısmında ise direkt çalışma modeli üzerinde Class IV kırık bir dişin anatomik tabakalama tekniği ile restorasyonu yapılacak. Bunun yanı sıra mock-up uygulaması, silikon anahtar hazırlığı, bizotaj ve minedentin – traslucent effektler – opelasan effektlerle restorasyon yapımı, kontakt ile ilgili detaylar ve cilalama yapılacak.