HP, sağlık kuruluşlarına ilaç oluyor

HP, sağlık sektörüne yönelik çözüm alternatiflerini paylaşmak üzere, iş ortağı Datamarket ile birlikte özel bir etkinlik düzenledi. İstanbul Sarıyer’deki Fuat Paşa Yalısı’nda yapılan etkinliğe büyük sağlık kuruluşlarının CIO’ları ve BT yöneticileri katıldı. Etkinlikte HP yetkilileri ve HP’nin hizmet verdiği sağlık kuruluşlarının temsilcileri, teknolojik çözümlerin desteğiyle maliyetleri düşürürken hizmet kalitesini ve hasta memnuniyetini artırmanın, personel verimliliğini ve çalışma ortamını geliştirmenin yollarını aktardı.
HP, sağlık kuruluşlarına ilaç oluyor HP, sağlık kuruluşlarına ilaç oluyor
HP, sağlık kuruluşlarına ilaç oluyor

HP, sağlık sektörüne yönelik çözüm alternatiflerini paylaşmak üzere, iş ortağı Datamarket ile birlikte özel bir etkinlik düzenledi. İstanbul Sarıyer’deki Fuat Paşa Yalısı’nda yapılan etkinliğe büyük sağlık kuruluşlarının CIO’ları ve BT yöneticileri katıldı.


 

Etkinlikte HP yetkilileri ve HP’nin hizmet verdiği sağlık kuruluşlarının temsilcileri, teknolojik çözümlerin desteğiyle maliyetleri düşürürken hizmet kalitesini ve hasta memnuniyetini artırmanın, personel verimliliğini ve çalışma ortamını geliştirmenin yollarını aktardı.

 

HP Türkiye Genel Müdürü S. Şahin Tulga’nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Dayanıklı Sağlık Hizmetleri Yönetim CEO’su Dr. Murat Dayanıklı, Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Genel Direktör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Özmen, Barcelona’daki Hospital Parc Tauli CIO’su Dr. Xavier Company Berges ve Deloitte Danışmanlık Müdürü Bülent Ozan sunumlar yaptı.

 


Elektronik Sağlık Kayıtları Sistemi


 

Başta büyük hastaneler olmak üzere tüm sağlık kuruluşlarının en büyük varlığını, hasta bilgileri oluşturuyor. Dolayısıyla gerçek zamanlı bir Elektronik Sağlık Kayıtları Sistemi’nin (EHR) kullanılması, bilgilerin farklı birimler, hastaneler, farklı coğrafi bölgeler ve ülkeler arasında güvenli bir şekilde paylaşılmasını sağlayarak sağlık kuruluşlarına büyük bir çeviklik kazandırıyor.

HP de, EHR uygulamalarında, patenti kendisine ait olan HP Sıfır Gecikme (ZLE) çözümünü kullanıyor. Böylece, bireylerin tüm sağlık kayıtları tek bir noktada toplanıyor ve yetkilendirme olduğu sürece, bu bilgilere her yerden ulaşılabiliyor. Diğer bir deyişle, hastalar, durumları ile ilgili olarak, farklı doktorlardan ya da sağlık kuruluşlarından anında bilgi alabiliyorlar. Elektronik sağlık kayıtları, kullanıcının denetiminde oluyor ve eksiksiz bir güvenlik çerçevesi içinde saklanıp iletiliyor. HP’nin EHR uygulamalarında kullandığı NonStop sunucu platformu da, sağlık kuruluşlarının altyapısına yüksek performans, kolay erişim ve güvenilirlik kazandırıyor. 


HP’nin sağlık sektörüne yönelik çözümleriyle sağladığı katma değerler şöyle özetleniyor:


Yüksek performans, etkin ve güvenli veri kullanımı, hızlı işlem yapabilme ve bilgi paylaşımı kapasitesi, maliyet tasarrufu, uygun toplam sahip olma maliyeti

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir