“İleri Cerrahi Teknikler Eğitimi”ne İlgi Büyük

VESTA | Vestiyer Akademi ve Botiss işbirliği ile düzenlenmeye başlayan “Rejeneratif Cerrahide Biyolojik Prensipler ve İleri Cerrahi Teknikler Kursu: Seviye 1”in yenisi 17-18 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi.
“İleri Cerrahi Teknikler Eğitimi”ne İlgi Büyük “İleri Cerrahi Teknikler Eğitimi”ne İlgi Büyük
“İleri Cerrahi Teknikler Eğitimi”ne İlgi Büyük
Son yıllarda, diş hekimliğinin en çok ihtiyaç duyulan ve ilgi gören konularından biri olan “Kemik Rejenerasyonu” üzerine düzenlenmeye başlayan, iki seviyeden oluşan ve ikişer gün süren “Rejeneratif Cerrahide Biyolojik Prensipler ve İleri Cerrahi Teknikler Kursu”na hekimler yoğun ilgi gösteriyor. İmplant uygulamalarının yaygınlaşması ve birçok diş hekiminin implant hastası kabul ediyor olması sonucu, kemikle ilgili sorunların daha fazla gündeme gelmesi ve çözüm yöntemlerinin araştırılması bu kursa gösterilen ilgiyi arttırıyor.

17-18 Mayıs tarihinde yeniden yapılan birinci seviye eğitim, Almanya’da eğitmen diş hekimi olarak çalışmakta olan Dr. Orcan Yüksel ile İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Korhan Oral tarafından verildi.


“İleri Cerrahi Teknikler Eğitimi”ne İlgi Büyük

TEORİK BİLGİNİN ÖNEMİ
Biyolojik prensiplerin doğru anlaşılması ve ileri aşamalarda anlatılacak detayların daha iyi kavranması için Seviye 1’de teorik bölüme çok daha fazla yer verildi.


Katılımcı hekimler teorik bölümde kemik ve doku rejenerasyonu temasının ayrıntılı anlatıldığı;
kemik rezorpsiyonunun biyolojik prensipleri, YKR prosedürleri için biyomateryallerin sınıflandırılması ve el aletlerinin seçimi, çekim sonrası soketin iyileşimi ve alveolar sırt yapısının korunması, değişik tipte defektlerin yönetimi ve tedavi planına uygun materyallerin seçimi, YKR için insizyon teknikleri ve flep preparasyonu, horizontal ve vertikal ogmentasyon seçenekleri ve limitleri ve komplikasyon yönetimi konularını detayları ile öğrendiler. Sert ve yumuşak doku cerrahisine giriş bölümünde ise; üç boyutlu kemik cerrahisinde kullanılan yöntemler, Maxgraft® ve allograft’ler nasıl kullanılır, yumuşak doku, komplikasyonların yönetimi ve kullanılan ilaçlar konuları üzerinde duruldu.


ÖZEL HAZIRLANMIŞ MODELLER ÜZERİNDE UYGULAMA

Eğitimin ikinci günü yapılan uygulamalı bölümde katılımcı diş hekimleri kemik üzeri gingiva şeklinde dizayn edilmiş özel modeller üzerinde uygulamalar yaptılar. Uygulama kısmında çekim sonrası soket yönetimi, İnsizyonlar ve flep yönetimi, sütur teknikleri, pin ve süturlarla membran fiksasyonu, horizontal ogmentasyonun ayrıntılarını öğrenen hekimler, teorik bölümde öğrendiklerini pekiştirme fırsatı yakaladılar.

“İleri Cerrahi Teknikler Eğitimi”ne İlgi Büyük“İleri Cerrahi Teknikler Eğitimi”ne İlgi Büyük

Reklam



HEKİMLER MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Anıl Ayvat Dinç (Antalya): Bone greft ve membran materyalleri konusunda insanın ufkunu genişleten, bazı doğru bildiklerimizin yanlış olduğunu anlamamızı sağlayan, nasıl, nerede ve hangi kaynaklı greft materyallerini kullanmamız gerektiğini anlatan bir kurstu. Orcan Bey’in konuları anlatımı ve bizlere olan yaklaşımı son derece iyiydi. Kendisine çok rahatlıkla sorular sorabildik. Bu kursa katıldığımdan dolayı çok memnunum. Eminim ki kursun 2. aşamasında da bu bilgilerimizi pekiştirip daha detayları öğreneceğiz. Teşekkürler.

Şafak Kılıç (Rize): 12 yıldır implant uygulayan bir hekimim. Buna rağmen bilmediğim birçok noktayı öğrenme fırsatım oldu. Eğitmenler tartışma ve paylaşıma oldukça açık oldukları için aklımızda kalan tüm soru işaretlerini çözebilme fırsatı bulduk. Hem Orcan Hoca’ya hem Cüneyt Hoca’ya çok teşekkür ederim.

Hesham Mohamed Nimer (İstanbul): Bilmediğim çok konu varmış. Hocalarımız atlamadan her ayrıntıyı vakalar üzerinden anlattılar. Model üzerinde de uygulama yaptığımız için öğrendiklerimizi pekiştirme fırsatı bulduk. Seviye 2’ye de mutlaka katılacağım. Uzun yıllarını mesleğe vermiş hekimlerin bile katılması gerektiğini düşündüğüm bir eğitim. Orcan ve Cüneyt Hoca’ya, eğitimi düzenleyen VESTA ve Botiss’e çok teşekkürler.

Asiye Öztürk Barış (Lüleburgaz):
 Hocaların anlattığı vakalar çok iyiydi. Çözüm teknikleri bizim için çok faydalı oldu. Hastalarımda karşılaştığım sorunları öğrendiklerim sayesinde çözebileceğim. Yeni malzeme ve pratik teknikleri hocalarımız sayesinde öğrendik. İmplant yapmayan hekimlerin bile mutlaka katılması gerektiği görüşündeyim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.


“İleri Cerrahi Teknikler Eğitimi”ne İlgi Büyük

“İleri Cerrahi Teknikler Eğitimi”ne İlgi Büyük

“İleri Cerrahi Teknikler Eğitimi”ne İlgi Büyük

Haber & Fotoğraf: Elif Taman

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir