ITI Türkiye ve Azerbaycan Toplantısı Antalya’da Yapıldı

Uluslararası İmplantoloji Topluluğu (ITI), 6-7 Aralık günlerinde Antalya’da kongre düzenledi. İmplantoloji üzerine bilimsel sunumlar ve panellerin yapıldığı kongrede doku mühendisliğinden sinüs yükseltmeye kadar çeşitli konular gündeme getirildi.
ITI Türkiye ve Azerbaycan Toplantısı Antalya’da Yapıldı ITI Türkiye ve Azerbaycan Toplantısı Antalya’da Yapıldı
ITI Türkiye ve Azerbaycan Toplantısı Antalya’da Yapıldı

Kongrenin ilk günü implant uygulamalarına bağlı olarak sinir zedelenmeleri konusunu anlatan Dr. Tara Renton’ın ardından Dr. Wilfried Wagner implant komplikasyonlarının önlenmesi ve tedavisi ile bronj riski ve korunma yollarını ele aldı.

ITI Türkiye ve Azerbaycan Bölümü Genel Kurul Toplantısı ile başlayan ikinci gün, Dr. Urs Breagger’ın "İmplant diş hekimliğinde mekanik ve teknik komplikasyonlar ve protetik riskin idaresi" sunumu ile devam etti. Öğleden sonra ise Klinik Uygulamalar ve Bilimsel Araştırma Oturumu paralel programları ile sürdürüldü.

Reklam

Klinik Uygulamalar kısmında ‘Bilimsel kanıtlarla ikilemler’ başlığı altında gerçekleştirilen ilk panelde Ali Murat Kökat, Banu Karayazgan, Cem Yıldız, Cemal Akay, Bahadır Akman ve Jabbar Hasanov konuşmacı oldu. Cerrahi alanında “Maksiller Posterior Bölge için Kısa İmplantlar Tedavi Alternatifi midir? İkilem: Sinüs Tabanı Yükseltme – Kısa İmplantlar” konusunda düzenlenen panelde ise Yakup Üstün ve Nejat Nizam sunum yaptı. Periodontoloji üzerine "Kronik Periodontitisde Dental İmplant Tedavisi Alternatif midir? İkilem: Periodontal Tedavi – Diş Çekimi ve İmplant Tedavisi” ile ilgili konuşan Bahar Eren Kuru ve Duygu Yaman’ın sonrasında protez hakkındaki paneli “Biyolojik ve Mekaniksel olarak Dar Çaplı İmplantlar Tedavi Alternatifi midir? İkilem: Lateral Kemik Augmentasyonu – Dar Çaplı İmplantlar” başlığında Selim Ersanlı ve Kıvanç Akça gerçekleştirdi.

Bilimsel Araştırma Oturumu bölümünde ise implantoloji ve biyomekanik konusunu ele alan Murat Çehreli’nin ardından Doğan Dolanmaz "Alveoler Distraksiyonun Klinik Endikasyonları ve Uygulama Yöntemleri”ni tartıştı. Mikroskoptan osteointegrasyona bakış üzerine konuşma yapan Buket Aybar’ın sonrasında Sema Hakkı, implant uygulamalarında dokuların öneminden bahsederek doku mühendisliği tekniklerine açıklık getirdi.

Panellerin sonunda tartışma ve değerlendirme yapıldı.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir