İTO’nun Sektörel Toplantısında Dental Turizm Masaya Yatırıldı

İstanbul Ticaret Odası (İTO), düzenlediği sektörel toplantıda, ağız ve diş sağlığı merkezlerinin hekim ve yöneticilerini bir araya getirdi. Toplantıda sağlıkta KDV indirimi, seyahat yetki belgesi ve yabancı hastalar için sigorta ihtiyacı gibi konulara değinildi.
İTO’nun Sektörel Toplantısında Dental Turizm Masaya Yatırıldı İTO’nun Sektörel Toplantısında Dental Turizm Masaya Yatırıldı
İTO’nun Sektörel Toplantısında Dental Turizm Masaya Yatırıldı

Sağlık hizmetlerinin önemli bir bileşeni olan ağız ve diş sağlığı merkezleri, birey ve toplum sağlığı için önemli görevler üstleniyor. İTO Haber’in haberine göre, İstanbul Ticaret Odası, düzenlediği sektörel toplantıda, ağız ve diş sağlığı merkezlerinin hekimlerini ve yöneticilerini bir araya getirdi.

Kamu İşbirliği ile Özel Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri Çalışma Toplantısı, Cemile Sultan Korusu Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, İTO Sağlık Hizmetleri Meslek Komitesi Üyelerinin yanı sıra Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Daire Başkanı Doç. Dr. Emre Korkut, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Hasan Basri Velioğlu gibi isimler katıldı.

Reklam

Sağlık turizmi açısından dış temasın önemli olduğunu hatırlatan Komite Başkanı ve Meclis Üyesi Mustafa Cantürk, “Sağlık işletmesi başına bir yeşil pasaport hakkı verilirse bu yönde de hem sektöre hem ülkeye faydası olacak” dedi. Cantürk, sektörün malzemeyi yüzde 18 KDV ile aldığını, ancak hizmet verdiğinde yüzde 8 KDV ile fatura kestiğini söyleyerek, “Sağlıkta da KDV sabit yüzde 1 olsun” dedi.

Sağlık kuruluşu yetkilileri, yetki belgesi almada ciddi zorluklar yaşandığına işaret etti. Bu durumun sağlık turizmindeki kapasite kullanımını baskıladığını anlatan sektör temsilcileri, TURSAB yetki belgesi almak için 130 bin TL de harç ödediklerini belirterek, bu yüklerin kaldırılmasını istedi.

Yabancılara verilen sağlık hizmetlerinde, hastaya güvence verilmesi için sigortaya ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Sektör temsilcileri, “Sağlık turizmi için sigorta hizmeti üretilmeli. Böyle bir sigorta pazarlamayı da olumlu etkiler. Sağlıkla ilgili riskleri kestirmek zor. O sebeple bu sigorta ilk yıllarda devlet desteğiyle yapılabilir” diye konuştu.

Kaynak: itohaber.com

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam