Kraniyofasiyal Anomaliler Isparta’da Konuşuldu

Türkiye’nin güller ve göller şehri Isparta, Uluslararası Kraniyofasiyal Anomaliler Kongresi’ne (ICAC 2013) ev sahipliği yaptı. Prof. Dr. Hakan Türkkahraman’ın başkanlığında organize edilen kongrenin ana temasını dudak damak yarığı tedavisi, ortognatik cerrahi ve distraksiyon osteogenezisi konuları oluşturdu.
Kraniyofasiyal Anomaliler Isparta'da Konuşuldu Kraniyofasiyal Anomaliler Isparta'da Konuşuldu
Kraniyofasiyal Anomaliler Isparta'da Konuşuldu

Cecyle Carson, Selçuk Basa, Reha Kişnişçi, Okan Akçam, Haluk İşeri, Osman Etöz, Elif Erbay, Ayşe Gülşen, Sina Uçkan, Barry Grayson, Servet Doğan, Barbara Ehren gibi isimlerden oluşan 20 konuşmacının yer aldığı kongre, 25 ile 27 Nisan günleri arasında gerçekleştirildi. İngilizce’den Türkçe’ye çeviri ile yapılan kongrede ele alınan bazı konu başlıkları şunlar oldu: Yarık dudak-damak ve kraniofasial cerrahi ekipleri için standartlar, Mandibuler rekonstrüksiyonda osteodistraksiyon, Konuşma terapisti yarık dudak-damak ekibinde ne yapar, Türkiye’de dudak damak yarıkları, Neden çocuğun tedavisi yetersizdir: aileler ile çalışma, Cerrahi öncesi ortopedik tedavi ikilemi: külfeti/yararları, Ortognatik cerrahi insizyon ve fiksasyonu ile ilgili bir güncelleme, Nazoalveoler molding cerrahi öncesi infant ortopedisinde yaklaşım değişikliği; Ortognatik cerrahi ve distraksiyon osteogenezi vakalarında tedavi planlaması ve ortodontik hazırlıklar, internel distraksiyon osteogenezis yöntemleri, düzeltme cerrahisi; Kraniyofasiyal anomalilerin tedavisinde ezber bozan tedavi seçenekleri, İskeletsel Sınıf III retrusive maksilla deformitelerinde yaşa bağlı tedavi yöntemleri.

Kongre öncesinde basın açıklaması yapan Türkkahraman, düzenledikleri kongre ile bu alandaki son gelişmeler ve tedavi yöntemlerini görme imkanı bulmayı umduklarını ifade ederek “Her bin doğumda bir anomali görülüyor. Bu sıklık düşük gibi görünse de bu hastalık, bireylerin hayatlarında inanılmaz etkiler bırakabiliyor. Hastanın konuşma, yeme, görünüm ve psikolojisini büyük anlamda etkiliyor.

Reklam

Ana tema üzerine bilgi aktarımı ve fikir alışverişinin yapıladığı bir platform haline dönüşen kongre bitiminde katılımcılara sertifikaları verildi. Kongrenin sosyal programında ise Sagalossos gezisi ve Eğirdir turu vardı. Yaklaşık 9000 kişilik tiyatrosu bulunan dünyanın en yüksek rakımlı antik kenti Sagalassos’un katılımcı hekimlere doğal ve tarihi güzelliklerinin rehber eşliğinde tanıtılmasının ardından eşsiz bir manzarası ile Eğirdir Gölü ve çevresi ziyaret edilerek akşam yemeği yenildi.

Kraniyofasiyal Anomaliler Isparta'da Konuşuldu

Haber: Sesil KOCAR

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir