Profesör Taner Yücel: Ağız-diş sağlığı, genel sağlığın ve yaşam kalitesinin önemli parçasıdır

22 Kasım “Dişhekimliği Günü” ve “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” nedeniyle Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel ve İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO) Başkanı Kadir Gökmen Öğüt,  22 Kasım 2010 Pazartesi günü İstanbul’da Titanic City Hotel Taksim’de ortak bir basın toplantısı düzenlediler. 
Profesör Taner Yücel: Ağız-diş sağlığı, genel sağlığın ve yaşam kalitesinin önemli parçasıdır Profesör Taner Yücel: Ağız-diş sağlığı, genel sağlığın ve yaşam kalitesinin önemli parçasıdır
Profesör Taner Yücel: Ağız-diş sağlığı, genel sağlığın ve yaşam kalitesinin önemli parçasıdır


22 Kasım “Dişhekimliği Günü” ve “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” nedeniyle Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel ve İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO) Başkanı Kadir Gökmen Öğüt,  22 Kasım 2010 Pazartesi günü İstanbul’da ortak bir  basın toplantısı düzenlediler. 

Titanic City Hotel Taksim’de gerçekleştiren basın toplantısında konuşan TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, şimdiye kadar koruyucu programlara önem verilmediğini ve  halkın ağız diş sağlığı hizmetlerine ulaşılmasına yönelik ciddi ve sürdürülebilir programlar yapılmadığını, bu nedenle ağız diş sağlığı sorunlarının yakıcı boyutlarda olduğunu ifade etti. 

Kısa sürede ve daha az harcama yapılarak çözülebilecek olan sorunların artarak katlandığını, Türkiye nüfusunun yüzde 90’ına varan oranlarda çürük ve diş eti hastalıklarının mevcut olduğunun bir kez daha altını çizen Yücel, “Ülke genelindeki mevcut Ağız Diş Sağlığı Merkezleri (ADSM) ve diğer resmi sağlık kuruluşlarındaki diş hekimlerinin hastalara zamanında ve yeterli hizmet sunmalarının olanaksızlığı ortadadır. Ağız diş sağlığı hizmetlerini sadece kamu hizmeti yoluyla karşılama politikası, toplumun diş hekimliği hizmetlerine erişimini ve mesleklerini serbest olarak yapan dişhekimlerinin yaşam koşullarını zorlaştırmaktadır” diye konuştu.  

Kamunun özelden hizmet almamasının diğer bir sonucunun, özel hükümlerle donatılmış sözleşmeler ile çalışmaya mahkûm “4/B statüsünde”,  kamu mağduru hekimler meydana getirdiğini ifade eden Taner Yücel, “Her meslektaşımız, insanlık ve hekimlik onuruna yaraşır bir yaşam ve gelir düzeyine ulaşmalıdır” dedi. 

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir