Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sağlık Endüstrileri Başkanlığı kuruyoruz. İlaçtan aşıya, medikal cihazlardan biyoteknolojik ürünlere kadar pek çok stratejik malzemenin yurt içi imkanlarla rekabetçi bir şekilde geliştirilmesi ve üretilmesi çalışmaları, bu başkanlığın sorumluluğunda yürütülecektir” sözleri, sektörü sevindirdi. Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği DİŞSİAD Başkanı Erkan Uçar, “Sağlık Endüstrileri Başkanlığı’nın üretimden, ürün ve hizmet sağlamamıza kadar tüm süreçlerde dental sektöre fayda getireceği görüşündeyiz” diyor.
Sağlık Endüstrileri Başkanlığı’nın kurulacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ağız ve diş sağlığı endüstrisi olarak üretimden hizmete kadar olan ihtiyaçlarımızı çok çeşitli mercilerden ilerletmeye çalışıyoruz. Son bir yıl içerisinde tıbbi cihaz sektörünün ne kadar kritik önem taşıdığını ülkece gördük. Tıbbi cihaz sektörünün üretim ve hizmet kalitesinin artması için sektöre has anlayış ile ele alınması gerekmektedir. Tıbbi cihaz sektörüne özel bir bakış açısı ile ele alınması ve sektörün gelişimi için faaliyet gösteren özel bir yapının oluşturulması konusunda DİŞSİAD olarak görüşlerimizi iletmiştik.
Dental sektör için etkileri nasıl olur?
Türkiye dental sektörü, gelişim açısından birçok potansiyeli içerisinde barındırıyor. Özellikle ülkemizin gerek turizm bölgesi olması, yüksek teknolojik dental cihazların olması ve gelişmiş diş hekimlerimiz ile sağlık turizminde yüzde 25-30’lar seviyesinde büyüme fırsatları bulunuyor. Ağız ve diş sağlığı pazarı; estetik, gülüş tasarımı, implantoloji ve yeni nesil ortodonti tedavileri ile yerel hastalar açısından da gelişime oldukça açık.
Ağız ve diş sağlığı endüstrisi olarak üretimde, ürün ve hizmet sağlamada yaşanılan sorunların Sağlık Endüstrileri Başkanlığı aracılığıyla çözüme kavuşacağı kanaatindeyiz. Bu bir yandan yüzde 25’lere ulaşmış yerlilik oranlarını artırmamıza olanak sağlarken diğer yandan ülkemizdeki dental sektör pazar payını da büyütmeye katkı sağlayacaktır.
Haber: Elvan Genç (VYG)
{reklam}