TAOMS 20. Kongresini Mayıs’ta Yapacak

TOAMS, 20’nci uluslararası kongresini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 19 ile 23 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı duyurulan kongre, Antalya’da düzenlenecek.
TAOMS 20. Kongresini Mayıs’ta Yapacak TAOMS 20. Kongresini Mayıs’ta Yapacak
TAOMS 20. Kongresini Mayıs’ta Yapacak

Prof. Dr. Mustafa Türker başkanlığında 1985 yılında kurulan ve ilk kongresini 1988’de düzenleyen Türkiye Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Derneği’nin (TOAMS), 20. Uluslararası Kongresi’ne Prof. Dr. Nejat Bora Sayan başkanlık yapacak. Antalya Kervansaray Lara Otel’de organize edilecek kongrede şu konu başlıkları ele alınacak: “Ağız ve Çevre Doku Hastalıkları ve Patoloji”, “Bifosfanat Osteonekrozu”, “Çenelerin Kist ve Tümörleri Distraksiyon Osteogenezi”, “İmplantoloji”, “Oral ve Maksillofasiyal Bölge Enfeksiyonları”, “Oral ve Maksillofasiyal Cerrahide Laser”, “Oral ve Maksillofasiyal Cerrahide Yeni Teknolojiler”, “Oral ve Maksillofasiyal Travma”, “Ortognatik ve Rekonstrüktif Cerrahi”, “Preprotetik Cerrahi” ve “Temporomandibuler Eklem Hastalıkları”.

Konularında uzman konuşmacılar

Reklam

Kongre kapsamında sunumlarını gerçekleştirecek çok sayıda önemli isim bulunuyor: Prof. Dr. Julio Acero, Dr. Shahrokh C. Bagheri, Prof. Dr. Luigi C. Clauser, Prof. Dr. Edward Ellis III, Prof. Dr. Karsten Gundlach, Prof. Dr. Ioannis Iatrou, Dr. Francisco Javier González Lagunas, Dr. Rafael Martin-Granizo Lopez, Prof. Dr. Robert E. Marx, Dr. Louis G. Mercuri, Doç. Dr. Gabriele A. Millesi, Dr. Hossein Mortazavi, Prof. Dr. Johan P. Reyneke, Prof. Dr. Crispian Scully, Prof. Dr. Sylvie Testelin, Prof. Dr. Sylvie Testelin ve Dr. Henri Thuau. Resmi dili İngilizce olan kongrede sunumlar Türkçe’ye simultane tercüme edilecek ve kongrenin bitiminde katılımcı hekimlere sertifikaları verilecek.

Bu yılki coğrafi hedef farklı

Dernek Başkanı Prof. Dr. Ergun Yücel, 19-23 Mayıs’ta gerçekleştirilecek kongre ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Kongrenin son derece zengin bilimsel ve sosyal programı ve değişik katılımcı formatı ile oral ve maksillofasiyal konusu ile ilgilenen meslektaşlarımızın ve sektör temsilcilerinin ilgisini çekeceğinden eminim. Bugüne dek gerek ulusal gerek uluslararası geniş katılımlarla ve gerekse de lokal ülke birliktelikleri ile düzenlediğimiz kongremizi, ilk kez bulunduğumuz coğrafyadan geniş bir katılımla gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Amacımız, bölge ülkeleri dernek ve hekimleri arasındaki işbirliğinin arttırılmasını sağlamak yoluyla oral ve maksillofasiyal cerrahinin dünyanın bu önemli bölgesindeki gelişimine katkıda bulunabilmektir. Kongremizde hem bilimsel hem de sosyal bir kaynaşmanın yaşanacağı düşüncesindeyiz.”

Haber: Sesil KOCAR

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir