Türk Şirketleri IDS Fuarı’ndaydı

International Dental Show (IDS), 22 – 25 Eylül 2021 tarihleri ​​arasında 39. kez kapılarını araladı. Dental sektörde ihracat için büyük önem taşıyan fuarda, Türkiye’den 27 şirket vardı. “Made in Turkey” etiketini Almanya’ya taşıyan şirketlere, fuar izlenimlerini sorduk.
Türk Şirketleri IDS Fuarı’ndaydı Türk Şirketleri IDS Fuarı’ndaydı
Türk Şirketleri IDS Fuarı’ndaydı

Dental sektörün lider fuarlarından International Dental Show (IDS), 2 yılda bir Köln/Almanya’da gerçekleştiriliyor. IDS, ertelemelerin ardından 22 – 25 Eylül 2021 tarihleri ​​arasında 39. kez kapılarını araladı. Covid-19 pandemisi nedeniyle ekstra önlemlerle düzenlenen etkinlik, 114 ülkeden 23 binden fazla ziyaretçi, 59 ülkeden 830 katılımcı şirketi ağırladı. Türkiye’den fuarda boy gösteren firma sayısı ise 27 oldu. “Made in Turkey” etiketini Almanya’ya taşıyan şirketlere, fuarın nasıl geçtiğini sorduk.

“Büyük Firmalar Yoktu Ama Fuarı Özlemişiz”

Türk Şirketleri IDS Fuarı’ndaydı

Advertisement

Bonegraft Biyomalzemeler şirketinin Genel Koordinatörü Burak Tülü, IDS Fuarı’ndan ayağının tozuyla dönenlerden. IDS hakkında, dental alanda en fazla önem verdiğimiz fuar diyen Tülü, üçüncü kez organizasyona katıldıklarını belirtiyor: “IDS Fuarı’na 2017 ve 2019’da da katıldık, bu üçüncü katılımımız. Fuarı çok özlemişiz. Önceki yıllarla kıyasladığımızda 11 holden oluşan fuar alanının yüzde 40’ının dolu olduğunu gördük. Büyük firmalar katılmamıştı. Ziyaretçi sayısı da azdı. Önceki senelerde 120 civarı kontakt listemiz oluşurdu bu sene 90’larda kaldık. Ancak IDS Fuarı genelinde yüzde 60’lık bir ziyaretçi düşüşü olduğunu değerlendirdiğimizde, bizdeki yüzde 30’luk düşüş gayet iyi.” diyor.

Yeni ürünlerini IDS Fuarı’nda görücüye çıkarttıklarını anlatan Burak Tülü, “Ziyaretçilere kemik greftlerimizi tanıttık. Özellikle Fleksible Kemik Grefti’ni ilk kez sektörle buluşturduk. Membran sabitleme fiksasyon pin ve vida setlerimiz ile diş beyazlatma ürünümüz de ziyaretçilerimizden tam not aldı.

 


“Dental İmplantlarda Dijital Çözümler Ağırlıktaydı”

NTA İmplant ve Toros Dental Yurtdışı Satın Alma Sorumlusu Gözde Taşkın Akyurt IDS Fuarı’nda hem NTA İmplant markası hem Toros Dental firması olarak yer aldıklarını söylüyor. Fuarın yeni müşterilere ulaşmaktaki etkisine değinen Akyurt, “Bir önceki fuara göre, katılım çok olmamasına rağmen firmamız adına verimli bir fuar geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Yeni müşteriler ile iletişim kurarak, farklı ülkelerde yeni bağlantılar oluşturabildik. Tedarikçilerimizin çoğu fuara katılım sağladığı için kendileri ile yüz yüze görüşme ve ticaretimizi değerlendirme fırsatı bulabildik.” diyor.

Türk Şirketleri IDS Fuarı’ndaydı

NTA Implant firması olarak, markalı ve patentli NTA Implant, NTA Shorter Implant, NTA Shorterplus Implant ve NTA Hybrid Implant Sistemleri’ni tanıttıklarını söyleyen Akyurt, Toros Dental firması olarak ise Antalya’daki fabrikalarında üretilen NT Ünay, NT Proxima NT Alya, NT Optima Akrilik Diş Setleri’ni katılımcılar ile buluşturduklarını belirtiyor.

Covid-19 önlemleri kapsamında ziyaretçilerin, kendilerine tanımlanmış barkodları okutarak fuar alanına geçiş yaptığını anlatan Gözde Taşkın Akyurt, “Geçiş sırasında boyun kartlarında yer alan barkodu cep telefonlarında yer alan barkod okuyucu uygulamalar ile okuttuğunuzda isim, soyadı, firma ve telefon bilgilerini telefonunuza otomatik kaydedebiliyordunuz. Kurulan tüm kontakların kart bilgilerinin telefonlara otomatik kaydedilmesi çok mantıklı ve efektif olmuş, umarız devamı gelir.” diyor.

IDS Fuarı’nın en dikkat çekici yenilikleri sorumuza Akyurt, “Dental implant sektöründe dijital çözümler ağırlıktaydı. Bu alanda yeni oyuncuları ve teknolojileri keşfetme anlamında çok verimli bir fuar oldu.” sözleriyle yanıt verdi.

{reklam}


Türk Şirketleri IDS Fuarı’ndaydı

“Ürünlerimize Avrupa Ülkelerinden Talep Yüksekti”

Sudemed Dental Genel Müdürü Kadir Fırat Karagözler de Covid-19’un etkisiyle geçtiğimiz yıllara göre çok düşük bir katılım olduğunu düşünenlerden. Karagözler, “Sudemed Dental olarak fuarda kendi üretimimiz olan matrix sistemleri ile sterilizasyon rulosu, hasta önlüğü, implant seti ve diş modelleri gibi tek kullanımlık ürünleri sunduk. Avrupa’da bu ürünlere talep var katılımcıların ilgisi yüksekti. Verimlilik açısından fuar genel olarak beklentilerimizi karşıladı.” diyor.

Üretimlerinde, yenilikçi yöntemlerle katma değer sağlamaya odaklandıklarının altını çizen Karagözler, IDS Fuarı’nda en dikkat çekici yeniliklerin görüntüleme ve implant teknolojileriyle ilgili olduğunu belirtiyor.


“IDS Fuarı İlk Defa Hybrid Model İle Gerçekleştirildi”

Redon Teknoloji Pazarlama Yöneticisi Elif Özütürk, pandemi koşullarına rağmen IDS Fuarı’nın verimli geçtiğini aktarıyor: “22-25 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleşen IDS Köln Fuarı, pandemiye rağmen sağladığı verimlilikle bizim için oldukça başarılı geçti. Dünyanın her noktasından diş hekimliği uzmanları, akademisyenler ve endüstri profesyonellerinin katılım sağladığı, sektörde referans olarak kabul edilen fuarda, Redon Teknoloji olarak 3.1 salon J020- L021’de 108 m2’lik ada stant ile yer aldık. Bu sene ikinci kez katıldığımız IDS Fuarı; kalite, hassasiyet ve hız konusunda yüksek performans sergileyen Redon kazıma makinelerini sergilediğimiz, yurt dışında alternatif pazarları araştırabildiğimiz, potansiyel müşteriler ve partner firmalar ile buluşmamızı sağlayan güzel bir fırsattı.”

Sundukları teknolojilere de değinen Özütürk, “Redon Teknoloji olarak IDS Köln Fuarı’nda; Redon GTR, Redon Hybrid Full, Redon Hybrid Soft ve yeni jenerasyon chairside modeli Redon R-One ile birlikte toplamda 4 farklı CAD/CAM kazıma makinesini sergiledik. Dental sektör profesyonellerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, 4 gün boyunca standımızda yapılan canlı demolar ile dijital diş hekimliğinde kullanılan son teknolojiyi tanıma ve yüksek hassasiyetin farkını deneyimleme şansı yakaladı.” diyor.

Türk Şirketleri IDS Fuarı’ndaydı

Fuarın ilk defa hybrid model ile gerçekleştirildiği belirten Özütürk, “Covid-19 sebebi ile fiziksel olarak alana gelmek istemeyen katılımcılar, IDS Connect online platformu üzerinden firma ve ürün bilgilerine ulaştılar. Dileyen katılımcılar online toplantılar üzerinden, sektöre 360 derece bir CAD/CAM ekosistemi sunan Redon Teknoloji ürünleri hakkında bilgilendirildiler. Standımızda ve online platformda, geliştirdiğimiz ürünlere ilgi büyüktü.” diyor.

Fuardaki dikkat çeken yenilikleri sorduğumuz Redon Teknoloji Pazarlama Yöneticisi Elif Özütürk, “Geleneksel yöntemlerden dijitalleşmeye doğru giden bu süreçte, çok fazla yeni ürün ve teknoloji ile gelişimi izlemek mümkün.” diyerek dijitallaşmenin altını çizdikten sonra, sözlerini bir dilekle bitiriyor: “2023 IDS’te yeniden görüşmek üzere!”

Haber: Elvan Genç (VYG)

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement