Kursa katılan diş hekimleri, değişik anatomik yüzeyleri, kasları, sinirleri, arterleri, organları görerek, onlara dokunarak hastalarına gelecekte uygulayacakları prosedürleri deneme, dokular arasındaki gizli tehlikeleri öğrenme ve hassas anatomik yapılara ne kadar yakın çalıştıklarını saptama fırsatı buldular.
Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi dâhilinde faaliyet gösteren Anatomy Training Center’ın ev sahipliği yaptığı eğitim, Prof. Dr. Bahadır Giray ve Dr. Norbert Fock tarafından verildi.
DOLU DOLU BİR KURS
04-08 Aralık tarihlerinde yapılan eğitimde; ileri cerrahi uygulaması yapılan hastalarda ensizyon teknikleri ve flep dizaynı, kemik toplama teknikleri: Çene ucu+ramus, biyomateryal şekillendirme ve sabitleme teknikleri, anatomik olarak riskli bölgelerin diseksiyonu (Mandibula: Lingual sinir+inferior alveolar sinir+mental sinir – Maksilla: Infraorbikuler sinir; palatal sinir + fasiyal sinir + submental arter), ince kretleri genişletme teknikleri, ileri cerrahi yapılan hastada implant uygulaması, damaktan epitelyal bağ dokusu grefti alma teknikleri ile maksiller sinüs yükseltme teknikleri konularına değinildi.
İmplant ve Ekipmanlarda CAMLOG Desteği
Biyomateryaller Bioport’tan
Eğitim sırasında kullanılan greft ve membranlara da Türkiye’den Bioport firması sponsor oldu. Eğitime katılan diş hekimleri, sinüs yükseltme, greftleme gibi çalışmalarda Geistlich marka biomateryaller kullandı.
Heuriger’de Akşam Yemeği
Katılımcı hekimler, eğitimin ilk akşamı düzenlenen sosyal program çerçevesinde hem Viyana’yı gezdiler hem de meşhur üzüm bağlarının yer aldığı Heuriger’de verilen akşam yemeğinde bir araya gelerek eğlenceli vakit geçirdiler.
KATILIMCILAR ÇOK MEMNUN
Görüştüğümüz katılımcıların tamamı, eğitimden çok memnun ayrıldıklarını, kendilerini daha bilgilenmiş, özgüvenlerinin daha yükselmiş hissettiklerini ifade ettiler. Katılımcı hekimlerden ikisinin görüşlerini sizin için aktarıyoruz.
Sefa Aras (Adıyaman): Yeni mezun, iki yıllık bir hekimim. Eğitimde neredeyse 10 senenin üzerinde deneyimli hekimler vardı. Yeni bir hekim olarak keşke daha önce katılsaymışım dedim. Yeni mezun cerrahi yapacak bütün diş hekimlerinin buna katılması gerektiğini en başta söylemek istiyorum. Taze kadavra mantığı olması çok başarılı bir çalışma. İnsan dokusu ile çalışıyor olmamız hastayla çalışırken daha cesaretli olacağımızı gösterdi. Dr. Norbert’in tavrı ile ileri cerrahide ufkum açıldı. Pratik kazanmamın yanı sıra korktuğum anatomik bölgelerin hiç de korkutucu olmadığını daha riskli cerrahi işlemleri yapabileceğimi gördük. Hem Dr. Norbert’e hem Prof. Dr. Bahadır Giray’a ve bu eğitimi düzenleyen Vesta’ya çok teşekkür ederim.
Önder Geçer (Mersin): Tek kelime ile mükemmel. Eğitime bilerek geldim. İmplant uygulaması yapıyorum ama sıkıntılı bölgeler oluyordu. Kadavra eğitimi ile A’dan Z’ye her şeyi görme fırsatı yakaladım. Bütün lingual sinirleri, arterleri, maksillayı inceledim. Lingual arterin ne kadar yüzeyel geçtiğini gördüm. 7,8 ve 6 köklerde işlemlerim vardı. Eğitimde tüm riskleri öğrenmiş oldum. Eskiden kapalı sinüs cerrahisi yapardım. Eğitimde membranı hissettim. Öğrendiklerim ve kazandığımız ekstra cesaretle açık sinüs yapabilirim. Tüm hocalara ve Vesta Akademi’ye tekrar teşekkür ederim. Kaçırdığım konular olmuş mudur diye bir kez daha bu eğitime gitmek istiyorum.