Dentiss Logo

Doç. Dr. Taha Özyürek, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde!

Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde, yaptıkları bilimsel çalışmalar, yayınlar, araştırmalar ve yayınlarına diğer bilim insanlarının yaptıkları atıflar ile Bahçeşehir Üniversitesi’nden (BAU) beş akademisyen yer aldı. Aynı zamanda Roots Türkiye Dergisi’nin Editörü olan Doç. Dr. Taha Özyürek, Türk diş hekimliğinin başarılı bir temsilcisi olarak 4 yıldır listede!
18.12.2023       12.48.48

Eğitimle birlikte bilimsel araştırma faaliyetlerine de büyük önem veren BAU’nun akademisyenleri uluslararası alanda yeni bir başarıya imza attı. Stanford Üniversitesi ve Elsevier işbirliğiyle her yıl hazırlanan, dünyanın en etkili bilim insanlarının açıklandığı listede bu yıl Bahçeşehir Üniversitesi’nden beş akademisyen yer aldı.

Dünyadan yaklaşık 210 bin bilim insanının çalışma ve yayınlarının incelendiği listede Türkiye’den toplam bin 395 bilim insanı var. Bilimsel çalışmaları, yayın sayıları ve bu yayınlara yapılan atıfların mercek altına alındığı listede, yaptıkları akademik çalışmalara göre dünya genelinde yüzde ikilik dilimde yer alan bilim insanları listeye girebiliyor. 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanlarının akademik üretimlerine göre hazırlanan listede BAU’dan "Kariyer Boyu Etki" kategorisinde Prof. Dr. Sümer Şahin ve Prof. Dr. Serdar Durdağı yer aldı. “Yıllık Etki” kategorisine de adını yazdıran Prof. Dr. Durdağı önemli bir başarı elde etti. BAU’dan Prof. Dr. Erdoğan Koç, Prof. Dr. Lütfi Arda ve Doç. Dr. Taha Özyürek de yaptıkları akademik çalışmalarla “Yıllık Etki” kategorisinde yer aldı.

“Bu Başarı Büyük Onur”

Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Taha Özyürek, Türkiye’de tüm üniversiteler arasında diş hekimliği alanında listeye girmeye hak kazanan altı akademisyenden biri oldu. Doç. Dr. Özyürek, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde akademik çalışmalarıyla dört yıldır yer aldığını belirterek şunları söyledi:

“Stanford Üniversitesi tarafından ilan edilen listede diş hekimliği alanında yer almak büyük bir gurur. Bu başarıyı, Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki çalışmalarımın ve verdiğim eğitimlerin bir sonucu olarak görmekteyim. Üniversitemizin benim gibi akademisyenleri destekleyerek uluslararası platformda tanınırlığımıza katkıda bulunması, üniversitemizin bilimsel başarılarda ne kadar ileriye gidebileceğinin bir göstergesidir. Bu başarı, sadece şahsım adına değil, aynı zamanda fakültemiz, üniversitemiz ve ülkemiz için de büyük bir onurdur. Umarım bu başarı, fakültemizde eğitim gören öğrencilere ve meslektaşlarıma da ilham kaynağı olur.”

 

 

 

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.