Dentiss Logo

Gazze’de Bombalanan Hastane için Tepkiler Büyüyor

El-Ehli Baptist Hastanesi’nin bombalanması, yüzlerce sivilin ve sağlık çalışanının hayatını kaybetmesine neden oldu. Tüm dünyada tepkilere neden olan saldırıyı, sağlık meslek örgütleri de kınadı. İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO), 18 Ekim 2023’te tüm meslektaşlarını vahşeti protesto etmeye ve Filistin Halkı ile dayanışmaya çağırdı.
18.10.2023       17.22.07

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalaması, yüzlerce sivilin ve sağlık çalışanının hayatını kaybetmesine neden oldu. İsrail Devlet Başkanı, hastane patlamasının sorumlusunun İsrail Ordusu değil, terörist gruplar olduğunu öne sürdü. Sivillere yönelik gerçekleştirilen, 500 sivil ve sağlık çalışanının yaşamını kaybettiği saldırıya tepkiler sürüyor.

“İnsanlık Ölüyor”

Hastane saldırısını, sağlık meslek örgütleri de kınadı. Türk Dişhekimleri Birliği’nin (TDB), ‘İnsanlık Ölüyor’ başlıklı açıklamasında, “İsrail’in Gazze’de sivillerin sığındığı, yaralıların tedavi gördüğü el-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırılarını lanetliyoruz.

Gazze’de yaşananların tamamı insanlığa karşı işlenmiş suçlardır. Bu bir soykırım ve savaş suçudur. İlk haberler yüzlerce ölü ve yaralı olduğunu gösteriyor. Sivillere ve hastanelere saldırılar derhal son bulmalıdır” ifadeleri yer aldı.

İDO'dan Protesto 

İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO), hastane bombalamanın insanlık suçu olduğuna işaret ettiği açıklamasında, “İnsan hayatını korumak için yemin etmiş hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik bu vahşete sessiz kalmayalım. İsrail’in saldırganlığını durdurmak ve Filistin Halkı ile dayanışmak için tüm meslektaşlarımızı ve sağlık meslek odalarını, 18 Ekim Çarşamba saat 19:00’da, beyaz önlüklerimizi giyerek, İsrail Konsolosluğu önünde protesto etmeye çağırıyoruz” diyerek dayanışmaya çağırdı.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.