Dentiss Logo

Siber Saldırılara Karşı Korunma Sağlayan Ücretsiz Eğitimler

Siber güvenlik zafiyetlerinin yüzde 90 oranında insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Timus Siber Güvenlik Ülke Müdürü Artuğ Tikiç, “Siber tehditlere karşı etkin koruma sağlamak düşünüldüğü kadar zor değil” diyor. Şirket, hayata geçirdiği “Herkes için siber güvenlik” sosyal sorumluluk projesi ile herkesicinsiberguvenlik.net web sitesinde, ücretsiz eğitimler sunuyor.
19.10.2023       11.56.28

KOBİ ölçeğinde işletmelerin siber güvenlik ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştiren Timus Siber Güvenlik, Siber Güvenlik Farkındalık Ayında, söz konusu saldırılardan korunmanın yollarına ışık tutuyor. Türkiye’de siber güvenlik konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Timus, aynı zamanda 2 yıl önce hayata geçirdiği herkes için siber güvenlik sosyal sorumluluk projesiyle, şu ana kadar yüzlerce kişiyi eğitimleriyle buluşturdu.

Siber Saldırıların Hedefinde Küçük İşletmeler Var

Siber güvenlik önlemlerinin günümüzde iş sürekliliğinin ve başarının anahtarına dönüştüğünü söyleyen Timus Türkiye Ülke Müdürü Artuğ Tikiç, “Özellikle son dönemde ortaya çıkan uzaktan çalışma modeliyle birlikte; fidye yazılımları, kötü amaçlı yazılımlar, tedarik zinciri ve kurumsal e-postalara yönelik saldırılar önemli ölçüde artış gösterdi. Bunun yanında finans ve ödeme gibi kritik iş süreçlerinde dijital platformların kullanımı, her ölçekten işletmeyi kötü niyetli kişilerin hedefi haline getiriyor. Özellikle KOBİ’lerin çoğunluğu, dijital sistemlerinin uçtan uca güvenliğini sağlayacak işgücüne ve teknolojiye ne yazık ki hâlâ sahip değil. Bunu bilen kötü niyetli kişiler, asla bir siber saldırının hedefi olmayacağını düşünen ve 10’dan az çalışanı olan işletmelere odaklanıyor. Büyük şirketler olası bir veri ihlalinin olumsuz etkilerini daha kolay bertaraf edebilirken, küçük işletmeler hem itibarları hem de işlerinden olmalarına sebep olabilecek ağır sonuçlara katlanmak durumunda kalabiliyor” dedi.

'Herkes için Siber Güvenlik’ Projesiyle Hedef 2 Yılda 100 Bin Kişiye Ulaşmak

Siber saldırganların sadece kurumları değil, siber güvenlik tedbirlerini almayan herkesi ağına düşürdüğünü ve büyük zararlara yol açtığını belirten Tikiç, “Kişilerin konuyla ilgili farkındalığını artırmak amacıyla “Herkes için siber güvenlik” sosyal sorumluluk projemizi hayata geçirdik. Çok geniş bir kapsamda uygulamaya aldığımız bu projemiz özelinde 15 farklı video içeriği, 1 saatlik video içerik ve sertifika sınavıyla Türkiye’de siber güvenlik farkındalığını artırmak için önemli yatırımlar yaptık. Bu kapsamda herkesicinsiberguvenlik.net web sitemiz üzerinden iş kolu fark etmeksizin tüm çalışanlar, yöneticiler, işletme sahipleri, öğrenciler ve hayatında internet bulunan herkese ücretsiz eğitim desteği veriyoruz. Eğitimi tamamlayanlara da sürecin sonunda bilgilerini tescilledikleri sertifikalarını gönderiyoruz. Ayrıca bu yıl projemiz kapsamında Ekim ayı içerisinde eğitim alan ve sertifikasını sosyal ağlarında paylaşan kişilere diledikleri kitabı alabilecekleri kitap çeki hediye edeceğiz” dedi.


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.