300 bin kişinin dişi için 6 bin hekim gönüllü oldu

Palmolive’in organizasyonuyla ekimde 6 bin gönüllü hekim, yaklaşık 300 bin kişinin dişini ücretsiz muayene edecek. Colgate-Palmolive Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Pura, Türkiye’yi baştan sona gezen gönüllü diş hekimleri sayesinde kişi başına tüketilen diş macunu miktarının 14 yılda iki kattan fazla arttığını söyledi. 14 yıl önce Türkiye’de kişi başı tüketilen diş macunu miktarının 45 gram olduğunu ifade eden Pura şöyle konuştu:
300 bin kişinin dişi için 6 bin hekim gönüllü oldu 300 bin kişinin dişi için 6 bin hekim gönüllü oldu
300 bin kişinin dişi için 6 bin hekim gönüllü oldu

Palmolive’in organizasyonuyla ekimde 6 bin gönüllü hekim, yaklaşık 300 bin kişinin dişini ücretsiz muayene edecek.


 


Colgate-Palmolive Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Pura, Türkiye’yi baştan sona gezen gönüllü diş hekimleri sayesinde kişi başına tüketilen diş macunu miktarının 14 yılda iki kattan fazla arttığını söyledi. 14 yıl önce Türkiye’de kişi başı tüketilen diş macunu miktarının 45 gram olduğunu ifade eden Pura şöyle konuştu:


 


“Türkiye’yi baştan sona gezen gönüllü diş hekimleri ve  ağız sağlığı haftalarına katılan hekimler sayesinde bilinç gelişti. Diş macunu tüketimi 109 grama yükseldi.”


 


1 Ekim’de başlıyor


 


Geçen yıl hanelerin yüzde 73.6’sının diş macunu satın aldığını anlatan Pura şunları söyledi:


“Haneler bir yılda 135 milyon 536 TL’lik diş macunu aldı. Bu 7 bin 480 ton diş macunu demek. Pazarın yüzde 13 büyüyüp 260 milyon TL’yle yılı kapatmasını hedefliyoruz. Geçen yıl 96 milyon dolara ulaşan diş fırçası pazarında da yüzde 8’lik bir büyüme bekliyoruz.”


 


Bu yıl 10’uncu yılına giren “Ağız Sağlığı Haftası”nın 1-31 Ekim arasında 6 bin gönüllü hekimle başlayacağını anlatan Pura şunları söyledi:


 


“Türk Periodontoloji Derneği ve Sağlık Bakanlığı’yla yürüttüğümüz, gönüllülük esasına göre işleyen bu kampanyada geçen yıl 5 bin hekim 200 bin kişiyi muayene etti ve bilgi verdi. Bu yıl 6 bin hekimle 300 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Randevu alan tüm hastalar muayene edilecek. Diş macunu numuneleri ve eski diş fırçasını getirene yenisi verilecek.”


 


Hedef 2.5 milyon çocuk


 


Diş ve ağız sağlığında bilinçlenmeyi artırmak için 1996’dan beri birçok farklı proje gerçekleştirdiklerini anlatan Pura şunları söyledi:


 


“2006’da Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler projesini hayata geçirdik. Yurt genelini kapsayan ve 3’üncü sınıf çocuklarına yönelik olan bu kampanyada Milli Eğitim Bakanlığı’yla birlikte yol alıyoruz. Bu yılın sonunda 1 milyon 250 bin çocuğa ulaşacağız. 2011’de 2.5 milyon çocuğa eğitim vermiş olacağız.”


Çocuklarda ağız ve diş sağlığına yönelik iyileşme olmasına karşın 30-34  yaş arasındaki kişilerin yüzde 97’sinde çürük olduğuna dikkat çeken Pura şöyle dedi:


 


“Diş hekimini yılda 2 kereden fazla ziyaret edenlerin oranı yüzde 22. Yüzde 26’sı hiç gitmiyor. Gidenlerin yüzde 28’sı da acil durumlarda gidiyor.”


 


Tüketici çürükten korunmak istiyor


 


– Türkiye’de 2 kişiye 1 diş fırçası düşüyor. 120 milyon TL üzerindeki pazarın bu yıl yüzde 8 büyümesi bekleniyor.


– Tüketicilerin yüzde 40’ı çürükten koruyan macunları tercih ederken en çok satılan boyutlar 100 ve 125 ml. Satın almaların çoğunluğu kadınlar tarafından yapılıyor.


– Türkiye’de kişi başına düşen diş macunu miktarı 109 gram. Bu miktar ABD’de 572 gram, Almanya’da 589 gram, İngiltere’de 480 gram.


– Türkiye’de vatandaşların yüzde 26’sı son iki senede diş hekimi ziyaret etmezken, iki kereden fazla gidenlerin oranı yüzde 12.


– Türkiye’de en çok dolgu, diş çektirme ve acil durumlarda diş hekimi ziyareti yapılırken en az diş beyazlatmak için gidiliyor. Diş hekimine sadece kontrol için gidenlerin oranıysa yüzde 12.


– Tüketicilerin en az tercih ettiği ağız ve diş sağlığı ürünü diş ipi.


 

Kaynak : Milliyet

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam