Dijital pazarlama ajansı Multiligo’nun Dijital İş Geliştirme Uzmanı Barış Yaşbala, Türkiye’de sağlık turizminin her yıl artan bir ivme sergilediğini söylüyor. 2020 yılında yurt dışından yaklaşık 400 bin hastanın sağlık hizmetleri almak için Türkiye’yi tercih ettiğini vurgulayan Yaşbala, “Sağlık turizmi yapan acenteler, poliklinikler ve hastaneler sağlık turizmi taleplerini karşılamak için yeni stratejiler belirliyor. Yurt dışından hasta getirmek için sürecin en kritik noktasında talep oluşturmak yer alıyor. Bu noktada dijital pazarlama, en efektif yöntem olarak öne çıkıyor” dedi.
Barış Yaşbala, “Dijital mecralarda sponsorlu reklamlar vermek ya da bir ürün ya da hizmeti duyurmak, en popüler reklam aracı haline geldi. Bu sebeple dijital pazarlama sağlık turizmi için çok şey vaat ediyor. Hem sağlık hizmeti almak hem de turistik gezi yapmak amacıyla Türkiye’yi tercih eden farklı ülkelerdeki kişiler, dijital mecralarda araştırma yapıyor. Bu sebeple kliniklerin ve hastanelerin bu alanlarda olması büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye Sağlık Turizm Derneği verilerine göre, sağlık turizmi sektörü 2020 yılında 2,5 milyar dolar ciro yaptı. 2019 yılında 3 milyar dolar büyüklüğe ulaşan sektör, 2020 yılında pandeminin etkisi ile yüzde 20 kayıpla kapattı. Sadece saç ekiminde 1,3 milyar dolarlık ciro kaydedildi. Sektör, pandemi kısıtlamalarının kalkarak normalleşmenin her ülkede yaygınlaştığı 2021 yılında rekor bir artış bekliyor.
Sağlık turizmin faydalanmak isteyen sağlık kuruluşlarının ya da kliniklerin yurt dışındaki doğru kitleye hangi kanallarla ve nasıl ulaşılabileceğini araştırdığını kaydeden Yaşbala, sektörün aktörlerini 15 Haziran 2021 Salı günü düzenlenen “Sağlık Turizminde Dijital Pazarlamanın Önemi” konulu webinarına davet etti. Katılım formuna multiligo.com/saglik-turizmi-webinar adresinden ulaşılabilir.
{reklam}