TME Rahatsızlıkları için Kaynak Kitap

Prof. Dr. Serhat Yalçın ve Dr. İrem Aktaş Başaran’ın kaleme aldığı ‘Dişhekimliğinde Temporomandibular Eklem Hastalarına Yaklaşım’ kitabı, çok değerli öğretim üyelerinin de katkılarıyla TME hastalıkları için önemli bir kaynak oluşturuyor.

Temporomandibular eklem (TME) hastalıklarının belirtileri toplumun yüzde 50-75’inde görülüyor. TME rahatsızlıkları, multidisipliner yaklaşılması gereken hem kasları hem temporomandibular eklemi oluşturan yumuşak ve sert doku elemanlarını içine alan kompleks hastalıklardır.

‘Dişhekimliğinde Temporomandibular Eklem Hastalarına Yaklaşım’ kitabının amacı, diş hekimi kliniğine başvuran bir TME hastasına nasıl yaklaşılacağı, hastanın tedavisi ile ilgili nasıl bilgilendirileceği, hastaların başlangıç tedavilerinin yapılması ve gerekli durumlarda kimlere yönlendirileceği konusunda diş hekimlerini bilgilendirmektir. Ayrıca TME’nin yapısı, hastalıkları ve tedavileriyle ilgili akademisyenlere de bir kaynak oluşturmaktır.

Vestiyer Yayın Grubu’nun okurlarla buluşturduğu eserin genişletilmiş bu üçüncü baskısında, kitaba yeni bölümler eklendi. Kitabın yazarları Prof. Dr. Serhat Yalçın ve Dr. İrem Aktaş Başaran’ın yanı sıra değerli öğretim üyelerinin de kitapta imzası yer alıyor. Prof. Dr. Serra Sencer, Prof. Dr. Hane Kurt, Dr. Burcu Bal Küçük ve Dr. Halil İbrahim Ural gibi kıymetli isimler, yeni baskıya da katkıda bulundular. Yazar listesine yeni katılan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tulga Tolun Şatır ise Bruksizm konusunu psikiyatrik bakış açısı ile değerlendirdi. Kitabı, bu linkten incelemek ve satın almak mümkün.

Advertisement

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement