Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
1972 yılı Makedonya doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Makedonya’nın Vrapçişte köyünde tamamladım. Sağlık meslek lisesini Makedonya’nın Tetova kentinde bitirdim ve 1992 yılında Türkiye’de yabancılar sınavına girip Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazandım. 2003 yılında üniversitede tanıştığım eşimle evlendim. Üç erkek çocuk babasıyım ve İstanbul’da yaşıyorum.
Kuruluştan bugüne şirket öykünüzü sizden dinleyebilir miyiz?
Üniversiteden sonra 2000 yılında dental sektöre atıldım. 2 yıl sektörde greft ve membran satışı yaptıktan sonra 2003 yılında Mutlu Dental ile tanıştım. Akabinde, Mutlu Dental’in Zimmer İmplantları’nın İstanbul ve Trakya bayiliğini yaptım. 2007 yılında kendi firmam olan EURO Dental’i kurdum. 2010 yılından sonra, sektörde implant kalitesinin düşmeye başladığı yıllarda ikinci bir ürüne ihtiyaç duydum ve 2015 senesinde TBU Dental’i kurdum. 4 yıldır takip ettiğim, %100 İsviçre ürünü olan TRI Implant’ın Türkiye ve Balkanlar distribütörlüğünü aldım. Halen bu şekilde sektörde hizmet vermeye devam etmekteyim.
Ürün gruplarınız hakkında neler söylemek istersiniz?
Yıllardır sektörde hem tissu level (TRI OCTA) hem de bone level (TRI VENT) implantlarını hekimlerimize sunuyoruz. Bu bize ciddi bir stok maliyeti getirse de hekimlerin elini güçlendiriyor. Aynı firmadan vakaya göre implant seçme imkanı tanıyor. Vakaya göre implant seçimi uygulandığında, hekimlerin ciddi oranda başarı oranı yükseliyor. Doğru implant seçimi hastalara ise uzun yıllar konforlu bir şekilde, kendi dişleri gibi kullanım sağlıyor. Yılların verdiği tecrübeye dayanarak sattığımız ürünlerin katalogdaki tüm parçalarını, implant boy çap, tüm abutment ve ara parçaları stoğumuzda ciddi oranda bulundurup, hekimlerimizi ve hastalarımızı mağdur etmemeyi ilke edinip yolumuza devam ediyoruz.
Ülkemizde ve dünyada dental implant sektörü hızlı bir gelişme gösteriyor. İmplant pazarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bütün sektörlerde olduğu gibi dental implant sektöründe de dijital çağ başlamış bulunuyor. Dünya geneli ve Türkiye’de birçok üretici firma olmasına rağmen kanaatim odur ki dijitale yatırım yapan firmalar önümüzdeki yıllarda bu sektörün öncülüğünü yapacaklardır.
Bizim distribütörlüğünü yapmış olduğumuz TRI Implant firması dijitale çok önem vermekte. Şuan satışını yaptığımız implantlar üst yapı olarak dijital ile uyumlu. Bütün CAD-CAM sistemlerinde kütüphanesi bulunmakta.
Üretici firma bununla da kalmayıp 5 yıldır araştırma ve geliştirmesini yaptığı dünyanın ilk dijital implantı olacak olan Matrix’i piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Onlarla birlikte biz de Türkiye ve Balkanlar piyasasına aynı anda dijital Matrix’i sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.
TRI Matrix; CAD/CAM, miling veya 3D baskı gibi yeni dijital üretim teknolojileri için özel olarak tasarlanmış ilk diş implantıdır. Bu eşsiz implant konsepti, restorasyonu abutment (dayanak) kullanmadan doğrudan implant üzerine planlamayı sağlıyor. Restorasyonlarda CAD/CAM ile çalışan ve dijital iş akışı sağlayan hekimlerin dikkatini çekeceğimizi düşünüyorum. Türkiye’de ve Dünya’da bu kadar ürün arasında, yeni ve geniş dijital ürün yelpazemizle de piyasada sağlam bir şekilde yerimizi alacağımıza inancım tamdır.
Bu yıl için proje ve hedefleriniz nelerdir?
Bu yıl 25-26 Eylül’de Portekiz’de, TRI Matrix İmplantın lansmanını yapacağız. Dijital implant ile ilgilenen Türk diş hekimleri ile orada yerimizi alıp ürünle ilgili tüm detayları öğrenme imkanını bulacağız. Hedefimiz de bu yıl içerisinde dijitalle ilgilenen bütün diş hekimlerine TRI Matrix’i tanıtmak olacak. 2020 yılının TBU Dental ve TRI ailesi adına çok yoğun ve verimli geçeceğine inanıyorum.
Röportaj: Elvan Genç (VYG)
Implants Dergisi Sayı 2
Implants Dergisi Sayı 2