Dünya Dişhekimliği Birliği (FDI) Avrupa Bölgesel Organizasyonu (ERO) Genel Kurulu, 17-19 Nisan 2008 tarihlerinde İstanbul The Marmara Otelinde yapıldı. Geçen yıl 20-21 Nisan 2007 tarihleri arasında Moskova’daki ERO Genel Kurul Toplantısında yapılan oylamada 1997 yılından sonra İstanbul’un ikinci kez ERO Genel Kurul Toplantısına ev sahipliği yapmasına karar verilmişti.
Bilimsel dişhekimliğinin 100. yılında gerçekleştirilmesi nedeniyle Türkiye ve dişhekimliği adına büyük kazanım olarak kabul edilen toplantıya, FDI Başkanı Burton Conrod, ERO Başkanı Dr. Patrick Hescot, ERO Seçili Başkanı Dr. Gerhard Seeberger ve ERO Genel Sekreteri Dr. Philippe Rusca olmak üzere Avrupa ve komşu ülkelerden yaklaşık 130 temsilci katıldı. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, ERO Genel Kurulunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Avrupalı delegeleri ikinci kez İstanbulda ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek ERO ve FDI genel kurullarında alınacak kararlar ve kararlarla ilgili uygulamaların dişhekimliği mesleğinin geleceğini şekillendireceğinin altını çizdi.
ERO Genel Kurulunda dişhekimliği mesleğinin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Ayrıca Avrupada Serbest Dişhekimliği Uygulaması, ERO Parite, ERO Genişleme, Koruma, Kalite Yönetimi, Temel+Sürekli Eğitim, Dişhekimliğinde Kadınlar ve Dental Ekip-Griffa başlıklarında oluşturulan çalışma grupları raporlarını sundular. Ayrıca 19 Nisan Cumartesi günü Genel Kurulun Risk Yönetimi başlıklı bilimsel bölümünde; Dr. Edoardo Cavallé, Dental Ekipte Risk Yönetimi, Anahtar Kelimeler, Dişhekimliğinde Yeni Zihniyetin Konseptleri, Prof. Dr. İnci Oktay, Dental Ekipte Yanlış Tıbbi Uygulama Açısından Risk Yönetimi ve Dr. Jean-Claude Michel, Diş Cerrahisinde Risk Yönetimi, Diş Cerrahisini Güvenli Bir Mevkiye Getirmek konularında konferanslar verdiler..
Yıldırım: Hedefimiz Dünya Dişhekimleri Birliği Kongresini Türkiyede yapmak
İstanbulun ikinci defa ERO Genel Kurul Toplantısına ev sahipliği yaptığını belirten Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Celal Korkut Yıldırım, EROnun her yıl genel kurulu oluyor ve bunu kendisine bağlı ülkelerden birinde yapıyor. Türkiyede yapılmasının sebeplerinden biri budur. İstanbul kentlerin sultanı olarak anılması sebebiyle tercih edildi. 1997 yılında da ERO Genel Kurul Toplantısı yine burada gerçekleştirilmişti diye konuştu.
Katılımcılar ülkelerine döndüklerinde burada gördüklerini ve yaşadıklarını doğal olarak anlatacaklar. Bu durum hem bizim 100 yıl etkinliklerimize hem de Türkiyenin imajına ciddi biçimde katkı sağlayacaktır. Bir anlamda TDBnin misyonu da böyle organizasyonlar yaparak ülkemizi en iyi şekilde tanıtabilmektir. Artık TDBnin en önemli hedefi Dünya Dişhekimleri Birliği Kongresini Türkiyede gerçekleştirebilmektir. Bilimsel programı ve fuar alanı düşünüldüğünde bu kongrelerin katılımı yüksek olmaktadır. Türkiyedeki fiziki alt yapının bir takım sıkıntıları var. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayının olduğu vadide yeni bir kongre alanı yaratılıyor. Bu alan bitirildikten sonra büyük bir ihtimalle Dünya Dişhekimleri Birliği Kongresi Türkiyede yapılacaktır.
İki gün boyunca süren yoğun toplantıların ardından ERO delegeleri, kongre sosyal programı ile İstanbulun tarihi ve kültürel güzelliklerini gördüler.