İmplant Yetkinlik Eğitimi’nin ikinci basamağı tamamlandı

VESTA | Vestiyer Akademi’nin organize ettiği İmplant Yetkinlik Eğitimi’nin ikinci basamağı, 13-14 Mart 2010 tarihlerinde İstanbul Divan City Oteli’nde gerçekleştirildi. Temel Eğitim Modülü ve İleri Seviye Modülü şeklinde gerçekleştirilen eğitimler Prof. Dr. Ateş Parlar, Prof. Dr. Kemal Ünsal ve Prof. Dr. Bahadır Giray tarafından dönüşümlü olarak verildi.
İmplant Yetkinlik Eğitimi’nin ikinci basamağı tamamlandı İmplant Yetkinlik Eğitimi’nin ikinci basamağı tamamlandı
İmplant Yetkinlik Eğitimi’nin ikinci basamağı tamamlandı

VESTA | Vestiyer Akademi’nin organize ettiği İmplant Yetkinlik Eğitimi’nin ikinci basamağı, 13-14 Mart 2010 tarihlerinde İstanbul Divan City Oteli’nde gerçekleştirildi. Temel Eğitim Modülü ve İleri Seviye Modülü şeklinde gerçekleştirilen eğitimler Prof. Dr. Ateş Parlar, Prof. Dr. Kemal Ünsal ve Prof. Dr. Bahadır Giray tarafından dönüşümlü olarak verildi. Sıcak ve samimi bir havanın hakim olduğu eğitimlerde katılımcılar implant uygulamaları konusundaki bilgilerini artırırken aynı zamanda keyifli bir haftasonu geçirdiler.


 


Temel Eğitim Modülü’nde implantolojiyle ilgili zengin bilgiler aktarıldı 


 


İmplant uygulamaya yeni başlayacak dişhekimlerine yönelik olarak yapılan Temel Eğitim Modülü’nün ikinci aşamasına 11 dişhekimi katıldı.


 


Eğitimde ilk olarak implant sistemlerine genel bir bakış yapıldı ve implant yüzey özellikleri hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi. Ardından eğitimde dental implantolojide bio-mekanik, bilgisayarlı tomografi ve protetik esaslı tomografi stentinin hazırlanması ve bilgisayarlı tomografi ile vaka planlaması konuları anlatıldı.


 


Bilgisayarlı tomografi esas alınarak hazırlanan cerrahi şablonların üzerinde durulduğu eğitimin teorik bölümü, diğer teknikler ile elde edilen cerrahi şablonlar, protetik ve cerrahi komplikasyonlar ve implant çevresinde periodontal sağlığın idamesi için yapılması gerekenlerin anlatılmasıyla sona erdi. Eğitimin son bölümünde katılımcılar, daha önce implant yerleştirilmiş çene modellerinden ölçü aldılar.


 İmplant Yetkinlik Eğitimi’nin ikinci basamağı tamamlandı 


İmplant Yetkinlik Eğitimi’nin ikinci basamağı tamamlandı

 

İmplantolojiyle ilgili bilgiler İleri Seviye Eğitimi ile üst düzeye taşınıyor

 


İmplant uygulamakta olup bilgi ve becerisini daha da artırmak isteyen 15 dişhekiminin katıldığı İleri Seviye Modülü tıpkı Temel Eğitim Modülü gibi iki gün sürdü.


 


Kemik greftleri ve membranlar/blok kemik greftleri ve sinus tabanı yükseltme tekniklerinin anlatılmasıyla başlayan eğitim, metal destekli ve metal desteksiz implant üstü köprülerin karşılaştırmalı değerlendirilmesi, hibrid protezler ve implantolojide genel kavramların açıklanmasıyla devam etti.


 


Katılımcıların ilgiyle takip ettikleri eğitimde kaybedilmeye aday implantların kurtarılması için yapılması gerekenler ve implantolojide güncel durum ve yeni ufuklar konularında katılımcılara önemli bilgiler aktarıldı.


 


Zengin bir içerik halinde sunulan İleri Seviye Modülü İkinci Aşama Eğitimi’nin teorik bölümünde, periimplantitis tedavisi, implantolojide yükleme protokolleri ve immediat implant uygulaması gibi konularda yapılan güncel çalışmalar gösterildi. Eğitim, zor vakalarda protetik uygulamalar ve estetik bölgede tek diş implant uygulaması ve tam dişsiz üst çenede ve tam dişsiz alt çenede implant tedavisi tiplerinin açıklanmasıyla sona erdi. Eğitimin son bölümünde katılımcı dişhekimleri, koyun çenesi üzerinde yaratılan defektlerin blok greft + membran uygulaması ile tamirini gerçekleştirdiler. 


 


Neler söylediler


 


İmplant Yetkinlik Eğitimi eğitmenlerin Prof. Dr. Ateş Parlar ve katılımcılardan bazıları iki ün süren eğitimle ilgili olarak şunları söyledi:

 İmplant Yetkinlik Eğitimi’nin ikinci basamağı tamamlandı

Prof. Dr. Ateş Parlar:


İmplant Yetkinlik Eğitimi’nin ikinci aşamasının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu aşamada eğitmenler ve kursiyerlerin birbirlerini daha iyi tanıdıklarını gözlemledim. Dolayısıyla eğitim sırasında daha fazla verim aldığımızı ve yararlı olduğumuzu düşünüyorum. Sanıyorum katılımcılarım son derece memnunlar ve elde ettikleri bilgilerin mesleki çalışmalarına büyük katkı yapacağını düşünüyorlar. Vestiyer Akademi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu tarz eğitimlerin gelecek dönemlerde de devam etmesini umuyorum.


 


İmplant Yetkinlik Eğitimi kapsamında yapılacak ABD programına yoğunluğumdan ötürü katılamama gibi bir durumla karşı karşıyaydım. Şu an itibariyle katılma ihtimalimin ortaya çıktığını söyleyebilirim. Denta Solaris firmasının sahibi Mustafa Osmay ile yaptığımız görüşmede, ABD’de bir günlük bir eğitim programını hazırlamam ve organize etmem konusunda bir talep geldi. Önümüzdeki günlerde bu konu kesinleşecek. Umarım orada da katılımcılarımızla birlikte olacağız.   


 


Dişhekimi Bahar Bostan (İstanbul)


İki yıllık dişhekimiyim, Temel Eğitim Modülü’ne katılıyorum. Geçtiğimiz Ocak’ta yapılan birinci aşama eğitimine katılamamıştım. Muayenehanemi yeni açtım ve implant uygulamaları konusunda kendimi geliştirmeyi hedefliyorum. Şu ana kadar eğitim çok güzel geçiyor. Bilmediğim birçok konu hakkında önemli bilgiler aldım. Eğer hastam olursa ilk uygulamalarımı da yapmak istiyorum.


 


Dişhekimi Ertuğrul Bayrak (Trabzon)


Beş yıllık dişhekimiyim. İmplantolojiye yeni başlıyorum, bu sebeple Seviye 1 eğitimine katılıyorum. Eğitime başladığımdan bu yana implantolojiye olan bakış açımda değişiklikler oldu. Bunu süreceğini düşünüyorum. Eğitimlerin tamamlanacağı Mayıs ayından sonra implant uygulamaya başlayacağım. Trabzon’da implant konusunda hastalardan çeşitli sorular geliyordu. İmplant konusunda tam anlamaıyla bilinçlenmenin olmadığını düşünüyorum. Bu yönde bir trend söz konusu. Zamanla insanların bu konuda daha çok bilgi sahibi olacakları kanaatindeyim.


 


Dişhekimi Erhan Özgür (İstanbul)


İleri Seviye Eğitimi katılımcısıyım. Kliniğimde hastalarıma implant yapıyorum. Kendimi biraz daha geliştirmek amacıyla buraya geldim. İmplantoloji bilimsel ve teknolojik olarak hızla gelişen bir alan. Dolayısıyla bunları doğru olarak izlememiz gerekmektedir. Bu sebeple ABD seyahatini de çok önemsiyorum. Eğitimi değerlendirmek gerekirse, son derece kaliteli ve yararlı bilgiler alıyoruz. Hocalarımız konularında uzman ve tanına isimler. Biraz daha muayenehane pratiğine yönelik bilgiye ihtiyacımız var. Burada son derece güzel ve sıcak bir ortamımız var. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerimi iletmek istiyorum.


 


Dişhekimi Cemal Çakır (Ankara)


2003 yılından beri implant uygulaması yapıyorum. İleri Seviye Eğitimi’ne katılıyorum. İkinci aşama eğitiminden çok memnun kaldığımı söylemek isterim. Augmentasyon ve sinus lifting konusunda anlatılanların bana çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yavaş yavaş kompleks vakalara başlamayı hedefliyorum. Bunun yanı sıra ABD’ye de gideceğim. Bu gezi de bana olumlu şeyler kazandıracaktır.


 


Dişhekimi Songül Eldeklioğlu (Ankara)


Seviye 1 eğitimine katılıyorum, 17 yıllık dişhekimiyim. Eğitimlerin bana büyük verim sağladığını düşünüyorum. Belki her dişhekimi implant yapmayı öğrenebiliyor ama önemli olan bu uygulamayı bilimsel temeller dahilinde yapabilmektir. Bu noktada eğitim bana ihtiyacımız olan bilimsel bilgileri veriyor. Bakış açımızda değişikliklere sebep oldu. Çok memnunum. İmplanta başlamamış dişhekimleri kadar implant uygulayan meslektaşlarıma da bu eğitime gelmelerini tavsiye ediyorum.  


 


Dişhekimi Halime Aykılıç Yeni (Sakarya)  


Hastalarımdan gelen talep nedeniyle İmplant Yetkinlik Eğitimi Temel Eğitim Modülü’ne kaydımı yaptırdım. Bu haftasonu ikinci aşama eğitimlerini alıyoruz. Her şey gayet güzel geçiyor. ABD’ye de gideceğim. Son beş yıldır implant alanında hasta talepleri artmaya başladı. Eski restorasyonlarla bir şeyler yapamıyoruz. Alternatif tedavi seçenekleri sunması itibariyle implantolojinin önemi arttı.


 


Dişhekimi Serkan Altuğra (Kıbrıs)


Mesleğimde 18 yılı geride bıraktım. Yaklaşık 1,5 yıldır implant yapıyorum. İmplantoloji konusunda bilgilerimi artırmak amacıyla İleri Seviye Eğitimi’ne katılıyorum. Burada öğrendiklerime paralel olarak yakın zamanda sinüs lifting ile ilgili uygulamalara başlamayı planlıyorum. Böylesine önemli bir etkinliği başarıyla organize eden Vestiyer Akademi ile değerli eğitmenlere teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Daha önce hiç implant yapmamış meslektaşlarımın da kendilerine güvenmelerini ve böyle eğitimlere katılarak implant uygulamalara başlamalarını öneriyorum.


 


Dişhekimi Hüseyin Konde (Kıbrıs)


Yaklaşık 5-6 aydır muayenehanemde implant yapıyorum. Sağlam bir temel eğitime ihti,yacım olduğu için Temel Eğitim Modülü’ne katılmak istedim. Eğitimi gayet başarılı ve verimli buluyorum. Bana çok şeyler kattığına inanıyorum.


 


Dişhekimi Sevgi Özdemir (İstanbul)


İmplant Yetkinlik Eğitimi Temel Eğitim Modülü’ne ikinci aşama eğitimi ile katılmış oluyorum. Geçtiğimiz Ocak ayında başlayan eğitime katılamamıştım. 23 yıldır dişhekimiyim. Protez uzmanıyım. Kliniğimde implant uygulamasını cerrah arkadaşlarım yapıyor. Ben ise üst yapıyı yapıyorum. Ancak planlamayı birlikte yapıyoruz. İmplant konusunda kendimi geliştirmek istiyorum. Şu ana kadar da eğitimden çok memnunum. Bunun yanı sıra ABD programına da katılıyorum. Bu vesileyle oradaki arkadaşlarımı da görme fırsatı yakalayacağım. İmplant uygulamaya yakın zamanda başlamayı amaçlıyorum.


 


Haber/Fotoğraflar: Özgür Çilek – VYG Haber Merkezi   

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir