Dentiss Logo

Türk Dişhekimliği Dergisi Makale Çağrısı

Türk Dişhekimliği Dergisi, araştırmacılar ve bilim insanları için makale çağrısını paylaşıyor. Çağrıda hem dergi hem de değişen doçentlik başvuru şartları hakkında bilgiler bulacaksınız.
10.11.2023       12.33.05

Değerli Bilim İnsanları ve Araştırmacılar,

Vestiyer Yayın Grubu tarafından hazırlanan Türk Dişhekimliği Dergisi, hakemli bir ulusal dergidir. İlk sayısı 1989 yılında çıkan dergi, 2016 yılı sonuna kadar diş hekimliği bilimine hizmet etmiştir. Bu tarihten sonra yayınına ara verilen dergi, 2022 yılında yeniden yayın hayatına başlamıştır.

Türk Dişhekimliği Dergisi, 30 yılı aşan köklü bir geçmişe ve bilimsel yayıncılık tecrübesine sahiptir. Vestiyer Yayın Grubu ayrıca, düzenlediği kongre ve sempozyumlar ile de diş hekimliği bilimine katkı sunmayı misyon edinmiştir.

Basılı olarak yayınlanan dergi, nitelikli araştırmalara, vaka raporu ve derlemelere yer vermektedir. Her makale, 2 hakem tarafından değerlendirilmekte, yayına kabul edilen makaleler yayın sırasına alınarak dergiye basılmaktadır. Makale yayın sürecinin hiçbir aşamasında, makale yazarlarından ücret talep edilmemektedir.

Dergi, bir aranın ardından yeniden yayınlanmaya başladığı için henüz dizinlerde yer almıyor. Bilindiği gibi doçentlik kriterlerinde değişiklik yapıldı, 2024 Mart ayından itibaren yeni kurallar geçerli olacak. Bu kurallara göre “diğer ulusal hakemli dergiler” kategorisi kapsamında, yayına kabul edilen makaleler için 4 puan alınabilmekte. Makalelerden alınabilecek puanlar, makalenin yazar sayısına, baş yazar olup olmamaya göre değişiklik gösterebilir. Bu linkten (Sağlık Bilimleri Temel Alanı kriterleri sayfa 56'da) değişen kuralları inceleyebilir ve üniversitenizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Makaleler, vyg.com.tr sitesinde yer alan Türk Dişhekimliği Dergisi Yazım Kuralları, dikkate alınarak hazırlanmalıdır. Yine aynı site üzerinden başvuru yapılabilir.

Makalelerinizi değerlendirmekten ve okurlarımızla buluşturmaktan memnuniyet duyarız.

Türk Dişhekimliği Dergisi Yayın Kurulu


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.