Türk Dişhekimliği Dergisi Makalelerine DOI Numarası

Hakemli bir ulusal yayın olan Türk Dişhekimliği Dergisi’nin Uluslararası DOI Vakfı ile yaptığı anlaşma sayesinde, yayına kabul edilen tüm makaleler, artık bir DOI numarasına sahip olacak. Böylece, diş hekimleri dergiye kabul edilen makalelerine kolayca erişirken, doçentlik başvurularında da çalışmalarını rahatça sunabilecek.
Bilisel Makale Bilisel Makale

Akademik kariyer hedefleri olan diş hekimleri için bilimsel yayın yapmak önemli bir kriter. Bağlı olunan kurumun kurallarına göre değişmekle birlikte makalenizin bir DOI numarasına sahip olması, yayına kabul edildiğinin bir göstergesi. Doçentlik başvuru dosyalarında da makalelerin DOI numaralarının girilmesi isteniyor.

Digital Object Identifier (DOI), Dijital Nesne Tanımlayıcısı anlamına gelen, makale, kitap, müzik, fotoğraf gibi materyaller için Uluslararası DOI Vakfı tarafından sağlanan bir numaradır. DOI, bir kimlik numarası gibi eşsizdir ve bu materyallerin tanımlanmasına, erişilmesine imkân verir.

DOI Numarası Ne İşe Yarar?

Advertisement

DOI kalıcı bir tanımlayıcıdır, bu sayede tanımlandığı bilgilere uzun süreli bir referans oluşturur. Bir bilimsel makale, zaman içinde farklı bir djital ortama taşınabilir, izini sürmek zor hale gelebilir. Bir dergi alan adı değiştirdiğinde ya da yayını durduğunda makalenin dijital kopyalarına ulaşmak önemlidir. DOI numarası, tam olarak bu sorunu çözmek için tasarlandı.

Akademik yayıncılık büyük önem taşıyan DOI’ler, zamanla sağladığı avantajlar sayesinde farklı alanlarda da kullanılmaya başlandı. Günümüzde, devlet kurumları, araştırma şirketleri ve endüstriyel şirketler de bu sistemin avantajlarından yararlanıyor. Bilimsel bilginin yayılmasını sağlayan bu tanımlama, kâr amacı gütmeyen DOI Vakfı tarafından yürütülüyor.

Türk Dişhekimliği Dergisi, DOI Vakfı ile Anlaştı

Hakemli bir ulusal yayın olan Türk Dişhekimliği Dergisi’nin uluslararası DOI Vakfı ile yaptığı anlaşma neticesinde, artık yayına kabul edilen tüm makaleler bir DOI numarasına sahip olacak. Böylece, diş hekimleri dergiye kabul edilen makalelerine kolayca erişirken, doçentlik başvurularında da çalışmalarını rahatça sunabilecek.

Hakemli Türk Dişhekimliği Dergisi’ne makale önermek ve Vestiyer Yayın Grubu’nun (VYG) dijital dergi kütüphanesine ulaşmak için vyg.com.tr sitesi ziyaret edilebilir.

Türk Dişhekimliği Dergisi’nin yazım kurallarına ulaşmak için tıklayın.  

Derginin son sayılarında yer alan makalelerin arşivine ulaşmak için tıklayın.

35 Yıllık Arşive Sınırsız Erişim

VYG, özel ve bağımsız bir yayın grubu olarak bilimsel içerikler üretme konusunda 35 yıllık tecrübeye sahip. Grubun bilimsel dergileri, Türk Diş Hekimliği bilimine katkı sunmak için özveri ile çalışan editör hocalar ve hakemlerin katkıları ile yayınlanmaktadır.

Daha iyi diş hekimliği için çalışan grubun yeni çıkan dergilerine ve artık yayınlanmayan dergilerinin 35 yıllık arşivine, yıllık olarak sadece 200 TL’lik abonelikle erişilebilir. Abonelik seçeneklerini incelemek için tıklayın. Sizi de sunacağınız makalelerle ya da okurumuz olarak Vestiyer Yayın Grubu Ailesine bekleriz.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement