VESTA’dan Diş Hekimleri için Yeni Kurslar

Diş hekimliğinde mezuniyet sonrası eğitimlerin öncüsü VESTA Akademi, beğeni toplayan eğitim programlarına yenilerini ekledi. Mesleki becerilerini yükseltmek isteyen diş hekimleri, dijital gülümseme tasarımı, periimlantitis ve yumuşak doku yönetimi programları hakkındaki bilgileri haberimizde bulabilir.

Türkiye’de mezuniyet sonrası diş hekimliği eğitimlerinin öncüsü VESTA Akademi, saygın hocalarla özenle dizayn edilmiş kurs programları sunuyor. Yıllardır içeriği güncellenerek devam eden “Klinikte Uygulanabilir Oklüzyon”, “Kapsamlı İmplantüstü Protez”, “Botulinum Toksin” ile “Çene Eklemi Rahatsızlıkları Teşhis, Tedavi ve Splint Yapımı”, “Kadavra Uygulamalı Temel ve İleri İmplantoloji” kursları tüm hızıyla devam ederken, gelen talepler doğrultusunda kurs programlarına yenileri ekledi.

Periimplantitis Kursu

Periimplantitis, implant çevresindeki biofilm etkenli yumuşak ve sert ve dokuları etkileyerek doku yıkımına neden olan iltihabi bir süreç. Günümüzde diş çürükleri, periodontitisler ve şimdilerde de periimplantitisler muayenehane pratiğinde giderek önem kazanmakta ve sorun teşkil etmekte.

Advertisement

Kliniğinde implant uygulayan diş hekimlerinin büyük bir bölümü, bu komplikasyona dair ya çok az bilgi sahibi ya da hiç haberdar değiller. Oysa literatür incelemelerine göre her beş implanttan biri, Periimplantitisten etkileniyor. İmplantolojinin en önemli komplikasyonlarından periimplantitisin oluşma mekanizmalarını, teşhis ve tedavisini öğrenmek için Prof. Dr. Aslan Gökbuget’in verdiği eğitimin detaylarını aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

Kurs hakkında detaylı bilgilere bu linkten ulaşabilirsiniz.

Dijital Fotoğrafçılık ve Dijital Gülümseme Tasarımı

Fotoğrafçılık, uzun zamandır diş hekimliğinin ayrılmaz bir parçası konumunda. Dijital gülümseme tasarımı ise hastaların, gülüşlerini dijital ortamda önceden görmelerine yardım ediyor. Bu iki alanın birleşimi hem estetik hem de teknik anlamda, diş hekimlerinin işlerini kolaylaştırırken hasta için de konfor sağlıyor. Elbette doğru sonuçlar alabilmek için doğru teknik ve metotlar ile çalışmak bir gereklilik.

Eğitimin önemli bir bölümü uygulamalara ayrıldı. Her katılımcının fotoğraf çekimi ve bilgisayarda gülümseme tasarımı üzerine pratik yaparak teorik bilgiyi içselleştirmesi hedefleniyor. Kursiyer hekimler, eğitmen nezaretinde birebir fotoğraf çekimi ve gülüş tasarımı uygulaması yapıyor. Uzun yıllardır dijital diş hekimliği ve dental fotoğrafçılık üzerine çalışmalar yapan Dr. Münir Demirel’in verdiği eğitime dair bilgileri aşağıdaki linkten incelebilirsiniz.

Kurs hakkında detaylı bilgilere bu linkten ulaşabilirsiniz.

Yumuşak Doku Yönetimi: Diş-İmplant Çevresi Dişeti Çekilmeleri, SDG ve SEBG Kursu

Diş hekimlerinin kliniklerinde gerçekleştirdiği uygulamalar esnasında en sık karşılaştığı olgulardan biri, yumuşak doku problemleridir. Hatta diş ve implant çevresi yumuşak doku problemleri, bunların başında gelmekte.

Bu sorunların giderilmesinde Serbest Dişeti Grefti (SDG) ve Subepitelyal Bağ Dokusu Greftinden (SEBG) nasıl yararlanabileceği, eğitimde uygulamalı olarak anlatılıyor. Bu alandaki en deneyimli isimlerden Prof. Dr. Aslan Gökbuget’in, verdiği eğitimin detaylarını aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

Kurs hakkında detaylı bilgilere bu linkten ulaşabilirsiniz.

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement