Türkiye, tıpta ve diş hekimliğinde birbirinden başarılı uzmanlar yetiştiriyor. Dünyanın en etkili bilim insanları arasına giren akademisyenlerimiz bunun en güzel göstergesi. Bu başarının arkasında ise şüphesiz bolca çalışma ve emek var.
Mesleğinde ilerlemek isteyen diş hekimleri için yeni yıl hedefleri arasında eğitimler ilk sıralarda. Diş hekimliğinde mezuniyet sonrası eğitimlerin öncü markası VESTA Akademi, 2024 yılında da daha iyi bir diş hekimliği hedefleyenlerin yanında olacak. Yılın ilk yarısında netleşen VESTA eğitimlerini sizin için derledik. Başlıklara tıklayıp eğitim detaylarını inceleyebilir, isterseniz kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Çene Eklemi Rahatsızlıkları Teşhis, Tedavi ve Splint Yapım Kursu
İstanbul, 17.02.2024 – 18.02.2024, Prof. Dr. Hanefi Kurt
17-18 Şubat tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan bu eğitime katılan diş hekimleri, çene eklemi rahatsızlıklarını doğru şekilde teşhis ve tedavi etmeyi, bu rahatsızlıkların dental tedaviler üzerine etkilerini ve bu etkilerin ortadan kaldırılması için yapılması gerekenleri öğreniyor.
Temporomandibular eklem rahatsızlıklarının ve semptomlarının görülme sıklığı toplumlara göre değişmekle birlikte % 60-70 oranındadır. Oldukça sık karşılaşılan bu rahatsızlıklar hastanın yaşam kalitesinin yanı sıra yapılan dental tedavilerin başarısı da doğrudan etkilenmektedir. Bu nedenle teşhis ve tedavi, yalnızca hastayı bu konuda rahatlatmaya değil, diş tedavilerinin başarısına da katkıda bulanacağı için, mesleki açıdan büyük önem arzetmektedir.
Dental Botoks Kursu: TME ve Dişeti Rahatsızlıklarının Botulinum Toksinle Tedavisi
İstanbul, 17.02.2024 – 18.02.2024, Prof. Dr. Nilsun Bağış – Dt. Mustafa Bekerecioğlu
17-18 Şubat tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan bu eğitim, Türkiye’de diş hekimlerini botoksla tanıştıran kuruluş olan VESTA’nın uzmanlığını, saygın eğitmenlerin tecrübesi ile birleştiriyor. Yeni yasal düzenlemeler ışığında hazırlanmış bu çok özel bir eğitimde, diş hekimliği alanında Botoks’la tedavinin başarıyla uygulandığı endikasyonlara odaklanılıyor.
Elbette tıbbi alandaki bütün çalışmaların başarısı, insan anatomisinin iyi bilinmesine ve anlaşılmasına bağlıdır. O yüzden, öncelikle eğitime katılan hekimlerin çene yüz anatomisiyle ilgili anatomi bilgisi tazeleniyor. Eğitimin bir başka önemli bölümü ise Botulinum Toksin’in kimyasal yapısı, dilüasyonu, saklama koşulları, dozajı ve etki mekanizmasını anlamak.
Kapsamlı İmplantüstü Protez Eğitimi
İstanbul, 02.03.2024 – 03.03.2024, Prof. Dr. Özgür İnan – Prof. Dr. Hanefi Kurt – Doç. Dr. Özgün Yusuf Özyılmaz
2-3 Mart tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan bu kurs, implantüstü protez uygulamalarında ihtiyaç duyulan bütün temel konuları tek bir çatı altında topluyor. Eğitim, katılımcı hekimlere hem bütüncül bir bakış açısı kazandırıyor hem de zamandan önemli tasarruf sağlıyor. İki gün süreli eğitim, farklı uygulamalarla zenginleştirildi.
İmplant vakalarında, hasta memnuniyeti söz konusu olduğunda, işin özeti şu cümlede saklı: Hasta bizden implant değil, diş istiyor. Çünkü altyapı çok önemli olsa da hastalarımızla ilişkilerimiz genellikle üstyapı üzerinden şekilleniyor.
Klinikte Uygulanabilir Oklüzyon Kursu
İstanbul, 05.05.2024 – 05.05.2024, Prof. Dr. Hanefi Kurt
5 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşecek olan Oklüzyon Kursu, sentrik ilişki kaydının farklı teknikler ile alınması, artikülatör ve yüz arklarının incelenmesi, yüz arkı kaydının alınması, eksentrik oklüzal kayıtların alınması ve bu kayıtların artikülatöre nakledilmesi, occlusense kullanımı gibi pek çok uygulamayı kapsıyor.
Eğitimde öncelikle çiğneme sisteminin anatomisi ve fizyolojisi hatırlanıyor. Ardından klinikte oklüzyonu doğru şekilde ayarlamak için kullanılan araç ve gereçler tanıtılıp bunların etkili kullanımları için yapılması gerekenler anlatılıyor. Son olarak klinikte karşılaşılan oklüzyonla ilgili sorunların olası nedenleri ve bu sorunların engellenmesi için yapılması gerekenler açıklanıyor.