Ağız Kanserleri 1. Ulusal Sempozyumu Ankara’da yapılıyor

Başlıca araştırma konularından birisi ağız kanserleri olan oral patoloji bilim alanını, aktif olarak sürdürdüğü araştırmalar ve doktora programı ile Türkiye’de temsil eden Gazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi, ağız kanserlerini konu alan kapsamlı bir bilimsel toplantı düzenliyor. “Ağız Kanserleri I. Ulusal Sempozyumu” adıyla 18-19 Nisan 2008 tarihinde Ankara Sheraton Oteli Kongre Merkezi’nde düzenlenecek toplantıya, konusunda uzman çok sayıda bilim adamı konuşmacı olarak katılıyor.
Ağız Kanserleri 1. Ulusal Sempozyumu Ankara’da yapılıyor Ağız Kanserleri 1. Ulusal Sempozyumu Ankara’da yapılıyor
Ağız Kanserleri 1. Ulusal Sempozyumu Ankara’da yapılıyor


Başlıca araştırma konularından birisi ağız kanserleri olan oral patoloji bilim alanını, aktif olarak sürdürdüğü araştırmalar ve doktora programı ile Türkiye’de temsil eden Gazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi, ağız kanserlerini konu alan kapsamlı bir bilimsel toplantı düzenliyor.

“Ağız Kanserleri I. Ulusal Sempozyumu” adıyla 18-19 Nisan 2008 tarihinde Ankara Sheraton Oteli Kongre Merkezi’nde düzenlenecek toplantıya, konusunda uzman çok sayıda bilim adamı konuşmacı olarak katılıyor. Ağız kanserlerinin etyopatogenezi, kliniği, cerrahisi, medikal ve radyasyon tedavisi gibi farklı disiplinlerden uygulamaların ve yeni görüşlerin tartışılacağı sempozyumla aynı zamanda, bu kanserlerin erken evrede saptanması konusunda toplumda ve diş hekimlerinde “merak ve farkındalık” uyandırmayı hedefleniyor.

Yerli ve yabancı uzmanların verecekleri konferanslar, bir panel ve bir poster oturumu olarak gerçekleştirilecek Ağız Kanserleri I. Ulusal Sempozyumu’nda, birinci gün, Alec High, “Ağız Kanserlerinin Epidemiyoloji ve Etyolojisi” konusunda bir konferans verecek. Daha sonra “Ağız Mukozasında Kanser Gelişimi Önlenebilir mi? (Asriye Mocan),  Öncü Lezyonların Tanısına Genel Bir Bakış (Ömer Günhan) ve Farkındalık (Cansu Alpaslan)” konularında bir panel düzenlenecek. Panelin ardından Joel Pelefsky, “Ağız Kanserinde HPV’nin Rolü”, Nermin Başarer, “Dil ve Ağız Tabanı Sanserlerinde Pull Through Rezeksiyon Gerekçeleri” konularındaki konferansları sonrası Babür Küçük ve Reha Yavuzer “Oral Kavite Tümörlerinin Rezeksiyonu ve Rekonstrüksiyonu” konusunda bir video, slayt sunumu gerçekleştirecekler.


 


Toplantının ikinci günü da katılımcıları yine yoğun bir program bekliyor. İkinci günün programı, saat 09.30’da “Ağız Kanserlerinde Yeni Tedavi Yaklaşımları (Oturum Başkanı; Edoğan İnal), Primer Tümöre ve Boyuna Yaklaşım (Oturum Başkanı; Ahmet Köybaşıoğlu), Kemoterapi Yöntemleri (Deniz Yamaç), Ağız Kanserlerinde Radyoterapi Prensipleri ve Yenilikler (Oturum Başkanı; Müge Akmansu) konularında bir panelle başlayacak. Daha sonra Nils Weyer “Tümör Cerrahisinde Fonksiyonel Rekonstrüksiyon”, Simon Rogers “Baş Boyun Kanser Tedavisinden Sonra Yaşam Kalitesi; Hastalar ve Kaygıları İçin Klinik Ekibin Yapabilecekleri” konularında konferans verecekler. Sempozyum, “Başarılı Posterlerin Tartışılması ve Poster Ödülünün Verilmesi (Oturum Başkanı Ferda Taşar)” konulu poster sunumu ve “Ağız Kanserleri Hakkında Toplum Ne Biliyor” konulu farkındalık analiz çalışmasının sunumu ile sona erecek.


Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir