Dişi ile yeniden görmeye başladı

ABD’de yaklaşık 10 yıldır gözü görmeyen 60 yaşındaki bir kadın, gözünün için yerleştirilen diş sayesinde yeniden görmeye başladı. Doktorlar, gözünün içinde küçük plastik lensin durmasını sağlayan noktaya yapılan ameliyat sayesinde yaşlı kadının görebildiğini söylediler
Dişi ile yeniden görmeye başladı Dişi ile yeniden görmeye başladı
Dişi ile yeniden görmeye başladı

ABD’de yaklaşık 10 yıldır gözü görmeyen 60 yaşındaki bir kadın, gözünün için yerleştirilen diş sayesinde yeniden görmeye başladı. Doktorlar, gözünün içinde küçük plastik lensin durmasını sağlayan noktaya yapılan ameliyat sayesinde yaşlı kadının görebildiğini söylediler.


 


ABD’nin güneyindeki Mississipi eyaletinde yaşayan Sharron Kay Thornton görme yeteneğini 2000 yılında geçirdiği ve ender görülen Stevens-Johnson sendromu isimli hastalığın ardından kaybetti. Doktorlar, sol gözünde dokuyu yok eden bir hastalık sebebiyle kornea nakli olamayan kadına köpek dişi ve üst çenesinden alınan kemiklerle yapay kornea yarattılar.


Yapay korneayı retinanın merkezine yerleştiren doktorlar, yanaktan alınarak yapılan göz üstündeki zara delik yaptılar.


 


Yaşlı kadının doktoru Victor Perez, doku ekleme veya yapay korneayı kabul etmeyen hastalar için yaptıkları bu tedavide, gözün içine yerleştirilen dişin protez lense dayanak sağladığını ve bu şekilde görme kuvvetinin onarıldığını ifade etti.


 


Doktorlara minnettar olduğunu söyleyen Sharron Kay Thornton ise, yeniden görebilmesini “Bu bir mucize” olarak tanımladı. Thornton, “İnsanlar bir hafta boyunca gözlerinin kapalı olup açtıklarında ne görebileceklerini mutlaka hayal etmeliler. Çok şaşıracaklarını düşünüyorum” dedi.


 


University of Miami’s Bascom Palmer Eye Institute yetkilileri, operasyondan birkaç saat sonra Sharron Kay Thornton’un öbjeleri ve suratları görebildiğini, iki hafta sonunda da gazete okuyabildiğini bildirdiler. Thorton ise ilk olarak yedi torununu görebilmeyi umduğunu belirtti.     


 


Bascom Palmer Eye Institute Yönetim Kurulu Başkanı Eduardo Alfonso, Avrupa ve Asya’daki sayılı merkezde uygulanan söz konusu bu kompleks cerrahi tekniğe Amerikalı hastaların da rahatlıkla ulaşabileceklerini söyledi.      


 

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir