Tam Kapanma Döneminde Diş Hekimleri Çalışacak mı?

Pandemi tedbirleri kapsamında 29 Nisan akşamı başlayıp 17 Mayıs’a kadar sürecek 17 günlük tam kapanma kararı açıklandı. Peki bu dönemde diş hekimleri çalışabilecek mi? Var olan hasta randevuları ne olacak?
Tam Kapanma Döneminde Diş Hekimleri Çalışacak mı? Tam Kapanma Döneminde Diş Hekimleri Çalışacak mı?
Tam Kapanma Döneminde Diş Hekimleri Çalışacak mı?

Kabine toplantısının ardından açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tam Kapanma dönemine geçileceğini duyurdu. 29 Nisan Perşembe akşamı 19.00’da başlayacak olan kısıtlamalar 17 Mayıs Pazartesi 05.00 saatine kadar sürecek. Tam kapanma döneminde diş hekimlerinin çalışıp çalışamayacağı ve var olan hasta randevularının ne olacağı merak edilenler arasında.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliklerine tam kapanma hakkında gönderdiği genelgenin ekinde, “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi” bulunmakta. Bu listede 43 madde arasında diş hekimleri ve tıbbi cihaz sektörü ile bağlantılı bilgiler de yer alıyor.

  • Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri ile buralarda çalışanlar, hekimler ve veteriner hekimler,
  • Zorunlu sağlık randevusu olanlar (Kızılay'a yapılacak kan ve plazma bağışları dahil),
  • İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyet yürüten iş yerleri ile buralarda çalışanlar,

sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde, istisna kapsamında olduğunu belgelemek ve muafiyet nedeni/güzergahı ile sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuluyor.

Advertisement

Doktor Randevusu Olanlar Sokağa Çıkabiliyor

Genelgede, doktor randevusu olan hastaların kısıtlamalardan etkilenmeyeceği “Zorunlu Hal Sayılacak Durumlar” başlığı altında belirtiliyor.

  • Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,
  • Kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olanların (en fazla 2 kişi), zorunlu hali bulunduğu kabul ediliyor.

Genelgenin tamamına bu adresten ulaşmak mümkün.

Haber: Elvan Genç (VYG)

 

{reklam}

Add a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement