Dentiss Logo

Baş ve Boyun Anatomisine Odaklanan “Diş Hekimliği Anatomi Kitabı”

Prof. Dr. Özkan Oğuz editörlüğünde hazırlanan “Diş Hekimliği Anatomi Kitabı”, Akademisyen Kitabevi tarafından okurlara sunuluyor. Eserde, 579 sayfada bütün insan anatomisi ele alınırken, baş ve boyun anatomisine daha kapsamlı olarak yer verilmekte.
12.01.2023       12.30.52

İnsan vücudunun yapısının ve işleyişinin öğrenilmesi, Tıp Fakültelerinde olduğu gibi Diş Hekimliği Fakültelerinde de eğitim-öğretim hedeflerindeki ilk amaçtır. Bu nedenle Diş Hekimliği Fakülteleri müfredatına uygun bir Diş Hekimliği Anatomi Kitabı hazırlanmasının kaçınılmaz olduğu kanısına varılmıştır.

Güncel terminolojiye uygun formatta, detaylı anatomik tanımlamaların ve açıklamaların yanı sıra klinik bilgilere de yer verilerek yapı ve fonksiyon ilişkilerinin kurulmasına yardımcı olmak, bu kitabın hazırlanışında önemli bir amaç olarak ele alınmıştır. Öğrencileri bilimsel bir ders kitabına alıştırabilmek ve yoğun tempolarında sıkılmadan okuyabilmelerini sağlamak amacıyla, kitabın dili sade ve anlaşılır bir düzeyde tutulmaya çalışılmıştır. Kitapta yer alan zengin illüstrasyonlar sayesinde de tek başına bir ders kitabı ve anatomi atlası gibi kullanılabileceğine inanılmaktadır.

Eserde, 579 sayfada bütün insan anatomisi ele alınırken, baş ve boyun anatomisine daha kapsamlı olarak yer verilmiştir. Kitabı, Akademisyen Kitabevi’nin akademisyen.com sitesinden incelemek ve satın almak mümkün.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.